EM håndbold

Danmarks første EM-modstander har store problemer

Isabelle Gulldén kommer ikke til EM i topform. Hendrik Schmidt / Scanpix Denmark

Skaderne vælter ned over det svenske landshold, inden svenskerne står overfor Danmark i den første kamp ved EM i Frankrig.

Den svenske landsholdsprofil Isabelle Gulldén er bare den seneste på svenskernes lange liste over skadede spillere. 

- Jeg har ondt, og jeg kommer ikke til at være smertefri under EM, sagde Isabelle Gulldén under onsdagens pressemøde med det svenske landshold, hvor hun haltede, ifølge Aftonbladet.

Mandag kom det frem, at en anden af Sveriges nøglespillere måtte trække sig. Johanna Westberg, der er suveræn topscorer i den danske liga, er ikke til rådighed for det svenske landshold under EM-slutrunden af personlige årsager.

Men problemerne stopper langt fra her.

Den vigtige forsvarskrumptap Sabina Jacobsen har kun været tilbage i to og en halv uge, efter at hun blev opereret i september, og hun er derfor langt fra i topform. 

På målmandspositionen kæmper målmændene også med hver deres problemer - Johanna Bundsen har døjet med efterdønninger fra en hjernerystelse og er først begyndt at træne igen i den her uge, mens Nathalie Hagman har kæmpet med begrænset spilletid.

Og bliver bolden spillet ud til højrefløjen, kæmper Daniela Gustin også med hovedproblemer, efter at hun blev ramt af en albue i ugens løb.

Spiller på smertestillende

Det svenske landshold spiller to kampe mod Montenegro i løbet af weekenden, inden det går løs i den første kamp ved EM-slutrunden i Frankrig mod Danmark. Her er planen, at Isabelle Gúllden skal have spilletid.

Men hun spiller på smertestillende, og det er derfor stadig uvist, hvilken forfatning den 29-årige stjerne kommer til EM i.

- Ja, det ved jeg ikke engang selv. Det er simpelthen så frustrerende, at man går ind til et mesterskab uden at være i topform, siger hun.

Isabelle Gulldén, der til dagligt spiller for Brest Bretagne, har spillet ved 12 slutrunder for Sverige. Hun har tidligere kæmpet med skadesproblemer ved slutrunder i 2011 og 2016. Begge gange gik det ikke godt for Sverige.

Udover Danmark og Sverige består Gruppe A af Polen og Serbien. Danmark og Sverige mødes den 30. november.