EM håndbold

Hårdt ramt dansk træner tabte til Norge i EM-test

Kim Rasmussen og Ungarn tabte den første af tre testkampe forud for EM. TV 2 SPORT

Kim Rasmussen og det ungarske kvindelandsholdet har været hårdt ramt af afbud op til EM-slutrunden i Frankrig.

Se Danmarks EM-testkampe på TV 2 og TV 2 PLAY

De forsvarende europamestre fra Norge vandt helt som ventet den første af tre testkampe ved Golden League-stævnet på hjemmebane, der ligger som den sidste optakt til EM.

Nordmændene slog et chanceløst ungarsk landshold med danske Kim Rasmussen ved roret.

Norge vandt kampen med 25-19.

Nyt landshold

Kim Rasmussen har været landstræner for Ungarn i to og et halvt år, men til det forestående EM "starter jeg forfra," fortæller han til TV 2 SPORT.

- Det er en weekend, hvor jeg ikke aner, hvor vi står, siger han med henblik på Golden League-stævnet i Norge, hvor Ungarn også skal møde Frankrig og Danmark.

- Det er et forholdsvis nyt hold, jeg er blevet tvunget til at tage med. Mange spillere er blevet gravide og skadet, og inden for de seneste 14 dage har jeg mistet de to spillere, som har stået i midterforsvaret i 2018. Jeg er meget spændt, for de to spillere, jeg har med her i midterforsvaret, har aldrig nogensinde spillet en kamp sammen.

Her omtaler han Dora Hornyák og Aneta Kisfaludy. Hornyák har for nylig måtte sætte karrieren på pause grundet graviditet, mens Kisfaludy er blevet ramt af en korsbåndsskade.

Legenden i ungarsk kvindehåndbold Anita Görbicz er desuden stoppet på landsholdet, og hendes efterfølger som anfører, Zsuzsanna Tomori, er knæskadet. Endelig er Szandra Szöllősi-Zácsik gravid.

Kom bedre med i anden halvleg

Der stod Norge på langt det meste i første halvleg, og europamestrene gik til pause med en føring på seks scoringer.

Ungarn scorede blot seks mål i halvlegen.

- Seks mål er ikke noget, man er stolt af, men vi kæmper. Der bliver begået for mange frikast på os, og vi får ikke arbejdet bolden hurtigt nok rundt, sagde Kim Rasmussen i pausen.

Efter knap 40 minutters spil havde ungarerne blot scoret syv mål og var bagud med ni, men kom så noget bedre med i kampen - også i takt med at Norge begyndte at skifte meget ud på positionerne.

Med et kvarter tilbage var antallet af scoringer fra første halvleg fordoblet, men i nærheden af Norge kom Ungarn aldrig. Kim Rasmussen og ungarerne kan dog glæder sig over, at anden halvleg endte uafgjort.

- Vi får trods alt scoret nogle mål i anden halvleg, og jeg synes faktisk, vores forsvar gør det fint, siger Kim Rasmussen.

Få gengangere fra VM

Samlet set er blot 9 af de 17 spillere fra VM sidste år med i EM-truppen.

- Jeg håber, jeg kommer hjem (fra Norge, red.) meget klogere.

Nu siger du spændt. Er du også bekymret?

- Jeg er bekymret, hvis vi bliver savet midt over i tre kampe. Det er ikke hvem som helst, vi skal møde heroppe. Det vil kræve meget arbejde for mig, men jeg elsker de her udfordringer. Jeg havde slet ikke regnet med, jeg kunne stå og snakke om det efter to og et halvt år hernede, men jeg starter forfra. Jeg må lede efter mulighederne og få det bedste ud af det.

- Succeskriteriet er helt klart, at vi skal se godt ud. Med det mener jeg, at vi skal have en god attitude. Vi skal slås i 60 minutter og overhovedet ikke give op. Vi skal turde spille håndbold og ikke træde på bremsen.

- Vi skal komme hjem med en god følelse af, at vi gjort vores bedste og lært en masse om vores svagheder, for det skal de her hold nok vise os.

Ungarn er i gruppe med Holland, Spanien og Kroatien ved EM.

EM starter den 29. november og kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.