EM håndbold

Klavs Bruun er godt tilfreds: - Men vi kan ikke glæde os helt vildt

Klavs Bruun Jørgensen står tilbage med en blandet fornemmelse efter 22-20-nederlaget til verdensmestrene fra Frankrig.

Danmark er i gang med de absolut sidste forberedelser til EM-slutrunden i Frankrig, der for Danmarks vedkommende starter den 30. november.

Torsdag aften blev det til et knebent nederlag til de franske EM-værter, der er forsvarende verdensmestre.

- Jeg ville da gerne have vundet eller som minimum have spillet uafgjort, men jeg synes, vi får løst mange af de ting, vi gerne vil. Vi brænder lidt meget på relativt store chancer, synes jeg, men ellers en fin træningskamp.

Er det kun fint og okay?

- Nej, altså... vi taber, så jeg synes ikke, vi kan stå og glæde os helt vildt. Men der er en masse positive ting. Eksempelvis går Anne Cecilie De la Cour ind og dækker back. Om det er, fordi de ikke har lagt mærke til, at hun ikke dækker så meget derhjemme, ved jeg ikke. Men hun klarer det rigtig fint og tager nogle gode beslutninger, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT. 

- Generelt synes jeg, at dem, der kommer ind, hele tiden byder sig til, så jeg er meget godt tilfreds. 

TV 2 SPORT's ekspert Bent Nyegaard, der kommenterede kampen, var meget begejstret for det, han så fra danskerne.

- Jeg kigger altid på et holds udtryk. Det var et fint udtryk, der kom fra det danske kvindelandshold i aften i Oslo. Der var masser fejl og ting, der kunne have været bedre, men sikke et udtryk af sammenhold, gejst og fight, siger han.

20-årig blev kampen spiller

Landstræneren må indtil videre undvære sin skadede anfører, Stine Jørgensen, og i hendes sted er det blandt andre unge Kristina Jørgensen fra Viborg, der skal træde i karakter.

Det gjorde den 20-årige bagspiller, da hun blev dansk topscorer med fem scoringer og bedste danske spiller.

Hvordan synes du Kristina Jørgensen løste det store ansvar i dag? 

- Overvejende godt. Der er også perioder, hvor det bliver lidt for stresset, og vi kommer til at spille i et lidt for højt tempo hele tiden, så det, de skal reagere på, er der ikke rigtig nogen variation på. Men rigtig mange fornuftige beslutninger, og hun er dejligt direkte i sit spil. Det var en stor fornøjelse at se på, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Den opfattelse deler TV 2 SPORT's ekspert, Trine Nielsen.

- Hun slipper rigtig godt af sted med det i dag. Der er selvfølgelig fejl, lidt febrilsk spil og for meget tempo til tider, men hun gør alt det, hun skal, siger hun.

- Hun falder en smule ud i midten af kampen, for hun starter rigtig godt. Og så vender hun tilbage især med sine skud. Det er lige et spørgsmål om at finde det niveau, hvor hun kan være med i løbet af hele kampen.

Danmark møder i weekenden Norge og Ungarn. Kampene kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY, mens de øvrige kampe fra Golden League kan ses på TV 2 SPORT.