EM håndbold

Nyegaards karakterbog: Målmænd belønnes for vigtige redninger

Nyegaards karakterbog efter nederlaget til Frankrig ved Golden League i Norge. Ritzau Scanpix/TV 2

Danmark tabte til Frankrig i den første af tre testkampe frem mod EM. Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Selv om det danske kvindelandshold måtte forlade banen med et tomålsnederlag, 20-22, til Frankrig, er der ros fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Holdet leverede en rigtig flot fight, og at spillerne havde det gode udtryk, er voldsomt vigtigt, siger Bent Nyegaard.

- Det var spillernes første kamp sammen efter at have været væk fra hinanden i mange uger, så det gav helt naturligt for mange fejl i perioder, men der var også opmuntringer. Danmark kunne i mange minutter spille med andet end startopstillingen.

Håndboldeksperten kårer den danske målmandsduo, Sandra Toft og Althea Reinhardt, til kampens bedste danske spillere.

- Toft stod en god første halvleg, og Reinhardt fulgte godt op i anden halvleg. Det gør dem til kampens spillere, lyder vurderingen fra Nyegaard.

Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Karaktererny

Sandra Toft 5

Hun var med til at give Danmark en god start og havde vigtige redninger undervejs. Hun tog også et straffekast.

Nyegaards karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Althea Reinhardt 5

Havde ligesom Sandra Toft gode redninger undervejs i anden halvleg. Reddede også et straffekast. Præstationerne lignede hinanden.

Stine Bodholt 4

Bodholts forsvarsspil var til et 6-tal. Hun var simpelthen en fornøjelse at se i forsvarsspillet. Hun var dygtig til at forudse spillet og komme i vejen for meget, men det trækker lidt ned, at hun rev Lacrabere i trøjen og fik en dum udvisning. Angrebsmæssigt manglede hun noget skarphed.

Kathrine Heindahl 4

Med omvendt fortegn i forhold til Stine Bodholt. Hun var dygtig offensivt. Hun scorede på det, hun fik sendt af sted, og hun tilkæmpede sig straffekast. Et par af hendes returløb var for langsomme, og det kostede. Ellers klarede hun det fint defensivt.

Sarah Iversen 2

Hun skal lige vænne sig til at være tilbage. Hendes udvisninger kom for hurtigt, og hun blev for voldsom. Det skal hun have rettet til. Der var lidt for meget fight og for lidt eftertanke. Hun brændte også en fri chance.

Trine Østergaard 4

Østergaard startede forrygende. Hun havde gode afslutninger og var god i kontrafasen. Hun var modig. Hun fik en enkelt udvisning for at rive i trøjen på en indløbende fløjspiller, men ellers en fin præstation i den første halvleg, hun spillede.

Mathilde Hylleberg 4

En debutant som klarede sine forsvarsopgaver tilfredsstillende mod verdensmestrene, fortjener ros. Der var dog lige et par forsvarsopbakninger i overkanten. Hun scorede på sin eneste chance.

Lærke Nolsøe 4

Hun fik en forrygende start og scorede på et par svære chancer. Hun havde en afbrænder, der ikke var i nærheden af at gå i mål. I forsvaret gjorde hun det også fint og var agtpågivende.

Fie Woller 3

Woller fik ikke så meget at arbejde med. Hun scorede på et straffekast, men brændte også et straffekast. En middel præstation.

Kristina Jørgensen 4

Hun tog dirigentrollen til sig og skal have ros for at vise kvalitet og mod. Hun klarede sine forsvarsmæssige opgaver rigtig godt, men i angrebet kom der en mængde fejl. Så hun kan ikke komme højere end 4. Men jeg er sikker på, at hun har gjort Klavs Bruun Jørgensen glad, for hun klarede opgaven som spilstyrer. Hun er en dygtig kontraspiller.

Anne Mette Hansen 5

Det hun præseterede i de første ti minutter var rigtig godt. Hun var aggressiv i angrebsspillet, og hun dækkede godt op. Det var dødhamrende ærgerligt, at hun skulle gå ud så tidligt i kampen.

Nadia Offendal 4

Offendal slap godt fra det, men hun var for lidt farlig selv. Hun spillede i buer. Alligevel formåede hun at binde det fint sammen. Der var nogle forhastede indspil til stregen og tekniske fejl, men det hører med, når presset var så stort. Hun var sikker på straffekastene, og de skal også i mål. Så klart et plus. Hun dækkede også fint op i 5-1-forsvaret, så der er fine ting at tage med for hende.

Lotte Grigel - UB

Kom ikke på banen.

Mie Højlund 3

Højlund fik mange minutter og fik også med sine varemærker - acceleration og retningsskift - vist, at hun er fuldstændig klar. Hun scorede et par fremragende mål, men spildprocenten skal ned, når jeg kigger på skud og tekniske fejl.

Mette Tranborg 2

Det blev aldrig Tranborgs kamp. Hun havde det ikke godt med det franske pres. Hun dækkede fint op, det gør hun for det meste, men hun fik aldrig sat sit aftryk på kampen rent offensivt.

Anne Cecilie la Cour 3

Jeg bider mærke i, at det lykkedes Klavs Bruun Jørgensen at spille med La Cour i både angreb og forsvar i mere end et kvarter. Det klarede hun udmærket, og hun skal have ros for et par gode indspil til stregen. Hun skal have kigget på sine skud. På det punkt var hun under middel. Men hendes præstation i forsvaret trækker op.

Landstræner: Klavs Bruun Jørgensen 5

Han håndterede kampen rigtig godt, og det lykkedes ham at få mingeleret rundt, så det danske hold spillede mange minutter væk fra stambesætningen. Det er godt trænerarbejde. Han kom ikke helt i mål, men sikrede, at holdet havde et godt udtryk. Der var vilje og fight, selv om holdet undervejs var bagud 14-20. Landsholdet bestod.

Danmarks håndboldkvinder spiller Golden League igen lørdag og søndag. Kampene mod Norge og Ungarn vises også direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Tirsdag 27. november rejser landsholdet til Nantes i Frankrig, hvor det spiller den indledende runde ved EM. Første gruppekamp er mod Sverige 30. november.