Håndbold

Drama skal alligevel ikke spilles om - KIF Kolding får medhold i appel

Dansk Håndbold Forbunds appeludvalg har omstødt beslutningen om at lade ligakamp blive spillet om.

Kampen mellem KIF Kolding og GOG, der blev spillet lørdag den 20. oktober og endte 23-23, skal alligevel ikke spilles om. Derfor står det uafgjorte resultat ved magt. 

Det skriver Dansk Håndbold Forbund i en pressemeddelelse. DHF begrunder afgørelsen med, at de to regelbrud, der blev begået, ikke var 'kampafgørende'.

Det er Nicolej Krickau uenig i, forklarer han overfor TV 2 SPORT.

-  Vi er meget overraskede. Vi får frataget et mål og får en udvisning uberettiget. Det er selvfølgelig helt afgørende, når vi er nede i så marginal en håndboldkamp. Så det har jeg ikke nogen forståelse for, siger GOG-træneren.

Den sydfynske klub nedlagde protest i kampen efter en episode ni minutter før tid, hvor Nicolej Krickau var på vej hen til dommerbordet for at lægge sit timeoutkort.

Men da Niclas Kirkeløkke scorede umiddelbart efter, lagde GOG-træneren ikke timeoutkortet alligevel. En træner kan kun tage timeout, når hans hold er i boldbesiddelse. 

Kampens dommerpar Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm valgte alligevel efter dialog med observatøren Henrik Mathiasen at annullere GOG's mål - at give Nicolej Krickau en to minutters udvisning for at være trådt ind i området omkring dommerbordet med sit timeoutkort uden at lægge det. 

GOG fik først medhold af DHFs disciplinærudvalg, og derfor skulle der spilles omkamp. Den afgørelse ankede KIF Kolding, og nu har forbundets appeludvalg altså omstødt den. Det betyder, at kampens uafgjorte resultat står ved magt, hvilket kommer bag på Nicolej Krickau.