EM håndbold

Stor dansk profil tvunget på bænken efter uheld: - Dumt at tage chancer nu

Anne Mette Hansen kom til skade kort inde i første halvleg af EM-testkampen mod Frankrig.

Se Danmarks Golden League-kampe på TV 2 og TV 2 PLAY

Otte minutter inde i kampen mod Frankrig gled Anne Mette Hansen i fremdrift og tog sig efterfølgende til knæet.

Et par minutter senere tog hun plads på bænken, og der blev hun siddende i resten af kampen, som de franske verdensmestre vandt knebent med 22-20.

- Det går okay, synes jeg. Jeg mærker det stadig lidt, men jeg håber, det ser bedre ud fredag. Jeg føler, jeg glider og laver et overstræk. Det er dumt at tage chancer nu. Det er bedre, at vi tager det stille og roligt og får tjekket det i stedet for at tage en dum chance, siger Anne Mette Hansen til TV 2 SPORT.

Selvsamme knæ, det højre, har tidligere holdt Anne Mette Hansen fra banen i lang tid. I september sidste år pådrog hun sig en korsbåndsskade, som endte med at koste hende VM-slutrunden.

- Det er måske også derfor, jeg selv blev lidt mere forsigtig. Vi satser på, det ser bedre ud fredag, siger hun.

Hun er blevet testet af landsholdets fysioterapeut, Mikkel Juhler, der i første omgang tror, noget i knæet er blevet trykket lidt.

På profilsiden er Danmark i forvejen hårdt ramt af skader, hvor både anfører Stine Jørgensen og forsvarsspecialisten Line Haugsted indtil videre ikke ser ud til at komme i spil ved EM.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen håber selvsagt, at det ikke er værre end som så for Anne Mette Hansen.

- Hendes betydning er stor. Hun er vigtig. Hun dækker fremragende op og har en ufattelig tyngde, når hun kommer buldrende, som gør, at hun selv laver mål, men også skaber meget plads til de andre. Bare på de ti minutter, hun spillede, kan man se, at hun har fået mere kynisme i forhold til at have spillet i Györ gennem det sidste halvandet år, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Og hvis det er, er han ikke bange for at spare hende i weekendens Golden League-kampe.

- Bare det, at hun har været i kamp nu, er allerede fint. Og jeg har det sådan, at hvis vi er det mindste i tvivl, sidder hun ude i de næste to kampe, bare hun er klar til EM. Jeg er ikke som sådan bekymret. Bare at have set de 10 minutter og de få træninger, vi har, må jeg leve med. Sådan er gamet også. Det vigtigste er, at vi har hende klar.

Danmark møder i weekenden Norge og Ungarn ved Golden League-stævnet i Norge.