EM håndbold

Eksperter uenige om Klavs Bruuns dilemma: - Det skaber usikkerhed

Stine Jørgensen har spillet 128 kampe for det danske landshold.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Stine Jørgensens deltagelse ved EM er stadig yderst tvivlsom, selvom hun er med landsholdet til Golden League.

Landsholdsanfører Stine Jørgensen er hentet ind i EM-truppen, selvom en knæoperation for en måned siden så ud til at forhindre hende i at komme med til slutrunden.

Det er fortsat meget usikkert, om den danske anfører kan komme med til EM. Beslutningen om at indlemme hende i truppen skaber stor uenighed blandt TV 2 SPORTs håndboldeksperter.

- Jeg synes, det er helt oplagt. Det er rigtigt det, landstræneren gør. Så bliver der 17 mand - for min skyld kunne der være 18, og så må man skifte ud, vurderer Bent Nyegaard, mens Trine Nielsen er mere skeptisk.

- Alle de her spillere er udtaget - de har fået at vide, de skal med, og lige pludselig ser det ud, som om der er en eller anden, der skal skiftes ud.

- Selvom det er meget logisk, at man måske kan kigge på, om det er en, der er direkte på positionen, går der måske nogen rundt på de andre positioner og tænker: ”Gad vide, om han kunne finde på at skifte mig ud?”. Så det skaber virkelig bare noget usikkerhed, siger Trine Nielsen.

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har tidligere forklaret, at han ikke ville have en ekstra spiller med, men har siden vendt på en tallerken og antydet, at han forventer, Stine Jørgensen rejser med til EM i Frankrig.

Landsholdsanføreren, der har spillet 128 landskampe, kan da også forstærke holdet væsentligt, understreger både Bent Nyegaard og Trine Nielsen.

Til gengæld er de meget uenige om, hvorvidt det er en god beslutning, at hun er med som 17. spiller.

- Jeg kan godt sige, at vi skal have de allerbedste – men det handler også om, at Klavs Bruun Jørgensen gerne ville udtage det her hold tidligt for at skabe ro. Jeg tror ikke på, det har skabt ro at have en 17. og måske endda 18. mand omkring truppen, siger Trine Nielsen.

- Nej, men det er måske med til at skabe et stærkere hold, afslutter Bent Nyegaard.

Hovedpersonen selv er glad for at være med landsholdet i Norge, men selvom hun oplever fremskridt, kan hun fortsat ikke afgøre sin EM-skæbne.

- Jeg tager en dag af gangen, og indtil videre går det rigtig, rigtig godt – så må vi se, når ugen er omme, om knæet bliver ved med at reagere positivt. Lige nu går det godt, og jeg føler, det er positivt, siger hun til TV 2 SPORT.

Det er ikke planen, at Stine Jørgensen skal spille med i de to resterende kampe under Golden League. Her krydser Danmark klinger med Norge og Ungarn henholdsvis lørdag og søndag.