Håndbold

Fem spillere idømt betinget fængsel i matchfixing-sag

Tunesiske Issam Tej er blandt de dømte spillere i sagen.  Fayez Nureldine / Scanpix Denmark

Yderligere fem spillere er ligesom Karabatic-brødrene fundet skyldig i en matchfixing-sag fra den franske liga tilbage i 2012.

Først blev brødrene Nikola og Luka Karabatic fundet skyldig i matchfixing. Nu er fem andre involverede spillere også blevet dømt i sagen. Det skriver franske L´Équipe.

Det omhandler de forhenværende Montpellier-spillere Dragan Gajic, Issam Tej, Samuel Honrubia, Mladen Bojinov og den tidligere BSV-målmand Primoz Prost.

Spillerne har nægtet sig skyldig i anklagerne, men den appel er nu blevet afvist af den franske kassationsret. De fem spillere er blevet idømt mellem to til fire måneders betinget fængsel og bøder på mellem 10.000 til 20.000 euro.

Matchfixing-sagen stammer fra en kamp i den franske liga mellem Montpellier og Cesson tilbage i 2012.

Inden kampen skulle spilles, var Montpellier sikre på at vinde klubbens 14. franske mesterskab, uanset udfaldet af kampen mod undertippede Cesson. Den kamp endte overraskende med en sejr på 31-28 til Cesson.

Det viste sig senere, at folk i og omkring klubben havde satset godt 100.000 euro på, at Montpellier skulle være bagud ved pausen. Det var også tilfældet, og hændelsen kostede Karabatic-brødrene en dom for matchfixing.

Karabatic-brødrene fik deres dom sidste år, og fredag blev de fem andre spillere også fundet skyldig i sagen.

I alt var 16 personer involveret i sagen, og blandt andet erkendte Luka Karabatic og franskmandens kæreste at have stået for en stor del af indsatsen på den omtalte kamp.

Fredagens dom kan yderligere komme til at koste mellem to-seks spilledages karantæne til Samuel Honrubia og Issam Tej, der er de eneste spillere, der stadig spiller i den franske liga. Tej spiler for US Créteil og Honrubia spiller sammen med Mikkel Hansen i Paris Saint-Germain.