EM håndbold

Troede hun havde spillet sin sidste kamp - nu skal norsk profil til EM

Linn Jørum Sulland har ikke været en del af det norske landshold siden 2016 på grund af en skade. Nu skal den norske profil med til EM.

Se Danmarks kamp mod Norge ved Møbelringen Cup på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 19.15. 

Når det norske kvindelandshold i næste uge sætter kursen mod EM i håndbold, er bagspilleren Linn Jørum Sulland med på flyet. 

Og det er til stor overraskelse for Sulland selv. For to og et halvt år siden blev den 34-årige Vipers Kristiansand-spiller ramt af en alvorlig knæskade, der satte karrieren i fare. 

- Jeg troede, jeg havde spillet min sidste håndboldkamp. Det var så smertefuldt og håbløst. Jeg anede ikke, hvordan det skulle gå, siger Linn Jørum Sulland til norske VG

Højrebacken er i løbet af de seneste år blevet behandlet for skaden flere gange, og i starten af november valgte landstræner Thorir Hergeirsson at udtage Sulland til EM-truppen. 

Linn Jørum Sulland var inden knæskaden en fast del af det norske landshold, hvor hun siden 2008 har vundet VM og EM to gange samt et enkelt OL-guld. 

Torsdag var den norske profil tilbage i aktion for landsholdet, da hun markerede sig med to scoringer i kampen mod Ungarn ved Møbelringen Cup i Oslo. 

Spiller EM uden frygt

Nu er den tidligere Györ-spiller klar til at sætte jagten ind på sit tredje EM-guld - og det er uden frygt for at blive ramt af en ny skade i knæet. 

- Jeg har været mest bange for, at mit knæ ikke kunne holde til at gå på fjeldet eller stå på ski. Men når jeg kan spille EM i håndbold, så skal det nok gå godt. Jeg er ikke bange for det længere, siger Linn Jørum Sulland. 

Allerede sidste år var Linn Jørum Sulland i betragtning til at komme med til VM i Tyskland, men blev siet fra som en af de sidste.

Ved det forestående EM er Norge havnet i pulje med Rumænien, Tyskland og Serbien.