EM håndbold

Alvorlig skade bekræftet: Norsk profil misser EM og er ude i måneder

Amanda Kurtović kommer definitivt ikke med til EM-slutrunden i Frankrig, da hun har ødelagt sit korsbånd.

Norske Amanda Kurtović var bare ni minutter fra at have pakket håndboldskoene i tasken og rejst til Frankrig for at deltage i EM-slutrunden sammen med resten af det norske landshold.

Men så langt kom højrebacken desværre ikke. Kurtović kom til skade i testkampen søndag mod Frankrig, hvorefter hun måtte bæres ud af hallen. Efter yderligere undersøgelser er det nu blevet bekræftet, at bagspillerens korsbånd i venstre knæ er ødelagt, og at hun vil være ude i flere måneder. Det melder TV 2 Norge.

- Det er en alvorlig knæskade, som vil sætte Amanda ud af håndboldspillet i flere måneder. En sådan skade i korsbåndet bliver normalt opereret hos unge mennesker og idrætudøvere, siger landsholdets læge Anne Froholdt i en pressemeddelelse.

Den norske højreback, der til daglig spiller i storklubben CSM Bucuresti, var på vej ind i en duel med det franske forsvar, men med ét stoppede hun op og humpede tilbage. Sekunder efter kom reaktionen på det, der mest af alt så ud til at være et ødelagt korsbånd.

Kurtović brød ud i højlydt gråd, der fik flere tilskuere til at holde sig for ørerne, mens også stjernen Nora Mørk så chokeret til fra tribunen. Nordmanden blev hjulpet ud til sidelinjen, hvor hun faldt grædende sammen bag bænken. Kort efter blev hun båret ud af hallen, mens hun holdt en trøje over ansigtet. 

Resten af kampen blev præget af uheldet, men nordmændene formåede at spille kampen færdig og vinde 23-21. Efterfølgende var det dog tydeligt, at uheldet fyldte langt mere end sejren, og flere spillere lod tårerne få frit løb.

Ifølge TV 2 Norge vil Amanda Kurtović ikke udtale sig om skaden. Silje Waade fra Vipers Kristiansand er blevet kaldt ind i EM-truppen i stedet for, mens Moa Högdahl går ind som reserve.

Den tidligere FC Midtjylland-stjerne og nuværende Győr-spiller Veronica Kristiansen kom tilbage i hallen 20 minutter efter kampen til interview med TV 2 SPORT, hvor hun stadig var tydeligt påvirket af uheldet.

- Det er hårdt at se en holdkammerat have så ondt.

Veronica Kristiansen blev meget rørt, da hun skulle snakke om Amanda Kurtović' knæskade. Video: TV 2 SPORT