EM håndbold

Glad Stine Jørgensen turde ikke spå om EM-klarmelding

Stine Jørgensen kommer til at give ro på det danske EM-hold, vurderer Bent Nyegaard. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Bent Nyegaard mener, at en dansk offensiv, der efterlod et sløjt indtryk ved Golden League, får stabilitet med Stine Jørgensens klarmelding til EM.

Det er en lettere overrasket Stine Jørgensen, der mandag blev meldt klar til kvindernes håndbold EM i Frankrig.

- For fire uger siden havde jeg ikke turde spå om, at det gik så godt. Jeg er rigtig glad for, at min genoptræning er gået så godt, at jeg er meldt klar til EM, siger Stine Jørgensen til TV 2 SPORT.

Det er TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard også. Han mener ikke, der kan være tvivl om, at det danske kvindelandshold er blevet markant forstærket med klarmeldingen af anføreren ovenpå hendes knæskade.

- For Golden League her i weekenden var ingen åbenbaring - især offensivt var det sløjt. Og der er forventningerne, at Stine Jørgensen kan give noget stabilitet, siger Bent Nyegaard.

Det var også en ventet melding fra den danske trænerstab, der havde Stine Jørgensen med til træningerne i Norge i weekendens Golden League, selvom Odense-spilleren ikke var i kamp.

- Det var vel den dårligst bevarede hemmelighed, at hun ville komme med i truppen, forklarer TV 2 SPORTs håndboldekspert.

- Men uanset hvad er det en kæmpe gevinst, der giver ro omkring holdet.

Jeg håber, at det bedst spillemæssige niveau, der er muligt, kommer frem

Stine Jørgensen

Men indlemmelsen af Stine Jørgensen vil der uvægerligt blive spekuleret i, hvem der skal stå over i den danske trup i EM-slutrunden, der begynder torsdag i Frankrig. Men det er spekulationer, der ifølge Bent Nyegaard vil være evigt ligegyldige.

- Nu er der 17 mand i truppen og én, der skal stå over. Men det er i mine øjne ikke problematisk - I couldn't care less.

I stedet for er det vigtige i snakken omkring Stine Jørgensens retur, at holdet er forstærket til en vigtig dansk åbningskamp mod Sverige på fredag i Nantes.

- Det siger sig selv, at en åbningskamp altid er vigtig, men den på fredag er noget særligt. Du finder ikke en åbningskamp, der er vigtigere, for vinderen kan gå videre til mellemrunde med fire point, mens taberen sagtens kan stå med nul point efter gruppekampene.

For Stine Jørgensen er det meget simpelt. Hun håber, at hun kan gøre den bedst mulige figur, når det for alvor går løs på fredag.

- Jeg håber, at det bedst spillemæssige niveau, der er muligt, kommer frem. Det er i hvert fald det, jeg vil gå efter.

Du kan naturligvis følge håndbold EM på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.