Håndbold

Officielt: Kirkeløkke skifter til tysk topklub

GOG-profilen Niclas Kirkeløkke skal fra næste sæson spille i Bundesligaen for topholdet Rhein-Neckar Löwen.

Tirsdag blev det officielt, at GOG-profilen Niclas Kirkeløkke skifter den gule og røde trøje ud med en, der er gul og blå.

Højrebacken fortsætter karrieren i den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen, der ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har været tæt på at lande danskerens underskrift de seneste par uger.

Nicklas Kirkeløkkes kontrakt med Rhein-Neckar, der vandt mesterskabet i 2016 og 2017, gælder i to sæsoner.

- Jeg glæder mig til at skifte til Bundesligaen. Alle spillere drømmer om at prøve at spille i verdens bedste liga, og Rhein-Neckar Löwen er en europæisk topklub med ambitiøse mål. Jeg føler mig klar til den store udfordring og ser frem til at blive en del af et fantastisk hold, siger Kirkeløkke til tyskernes hjemmeside.

Kirkeløkke er Rhein-Neckar Löwens første forstærkning til 2019/2020-sæsonen, hvor han bliver holdkammerat med en anden dansk landsholdsspiller, Mads Mensah Larsen.

I øjeblikket trænes klubben af den danske landstræner Nikolaj Jacobsen, der dog stopper efter denne sæson. Efter sommerferien skal han være landstræner på fuld tid.

Rhein-Neckar Löwen ligger i øjeblikket nummer fire i Bundesligaen. Holdet har 21 point efter 13 kampe.

Vemodigt farvel

24-årige Niclas Kirkeløkke har indtil nu spillet hele sin seniorkarriere i GOG. Om sit kommende farvel til klubben siger han:

- Det er selvfølgelig rigtig vemodigt. Jeg har spillet her i rigtig mange år efterhånden. Jeg elsker klubben og har nydt hver dag, jeg har trænet hernede, siger Niclas Kirkeløkke i en pressemeddelelse.

- Jeg føler, at hvis jeg skal lægge det næste niveau på min udvikling, bliver det nødt til at være et andet sted. Et sted, hvor der er lidt mere pres på hver dag til kampe og træningen, selvom der har været fine træninger i GOG, og ligaen i Danmark er rigtig god. Men jeg føler, jeg skal lidt ud af den tryghed, jeg har haft her i GOG.