EM håndbold

Norsk profil alvorligt skadet kort før EM: - Jeg var i chok og bange

Amanda Kurtovic må se EM fra sofaen, da hun i optaktsturneringen i Norge rev sit forreste korsbånd i knæet over.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

De syvdobbelte europamestre fra Norge har haft store problemer på højre back-positionen op til EM, hvor Nora Mørk og Stine Skogrand for længst blev meldt ude.

Derfor var pladsen åben på vid gab for Amanda Kurtovic, men i den sidste EM-testkamp søndag mod Frankrig gik det galt.

- Jeg var i chok og bange, fordi det gjorde så ondt. Samtidig vidste jeg med det samme, at korsbåndet var røget, siger Kurtovic til norsk TV 2.

- Jeg har hørt beskrivelser af det, men har aldrig selv oplevet det. Læggen gik til venstre og låret til højre. Jeg forstod ret hurtigt, hvad der var sket, og hvad jeg går glip af.

- Det er en følelse, jeg ikke under nogen. Jeg bliver utilpas og kan ikke tale om det.

Her bliver Amanda Kurtovics forreste korsbånd i knæet revet over.

Det er første gang, Kurtovic ifølge norsk TV 2 taler om skaden, hvor hun blev båret fra banen og kørt på hospitalet i ambulance.

Forreste ledbånd blev revet over

27-årige Kurtovic er langt fra ny på det norske landshold, med hvem hun har vundet både EM-, VM- og OL-guld. Hun har også med for to år siden, hvor Norge vandt EM-guld for syvende gang.

- Jeg havde glædet mig rigtig meget til EM. Det er et fantastisk hold at spille sammen med, så det er trist at gå glip af hele oplevelsen. Men det her er bagsiden af medaljen ved at være idrætsudøver. Ting sker, og denne gang var det mig, det gik udover.

- Jeg kan desværre ikke gøre en skid ved det nu. Nu handler det bare om at få overstået operationen og arbejde stenhårdt for at komme tilbage.

Kurtovic spiller til daglig i den rumænske storklub CSM Bucuresti, men foreløbigt bliver hun i Norge hos familien.

Onsdag blev hun tilset af en knæspecialist, der kom med opløftende nyt: Det forreste korsbånd er revet over, men der er ingen andre skader i knæet.

- Det betyder ikke noget i forhold til, hvor lang tid det tager, før jeg er tilbage, men det kan gøre genoptræningen enklere, siger Kurtovic.

Norges håndboldlandshold kommer nu til at trække store veksler på Linn Jørum Sulland, der spiller i norske Vipers. Hun har ikke været en del af det norske landshold siden 2016, hvor hun blev ramt af en alvorlig knæskade.

Nordmændene åbner EM-slutrunden mod Tyskland på lørdag. Kampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.