EM håndbold

Spændte EM-danskere har simpel plan på 'kæmpe udfordring'

Flere håndboldeksperter har problematiseret de manglende mål hos Danmark, men i EM-lejren tager både landstræneren og spillerne det ganske roligt.

De danske håndboldkvinder har ikke ligefrem braget boldene i kassen de seneste seks landskampe, hvor det er blevet til at snit på lige over 21,5 mål per kamp. Det fik efter seneste landskamp mod Ungarn eksperterne til at udtrykke bekymring:

'Det var skræmmende, hvor lidt Danmark kreerede i første halvleg og starten af anden halvleg,' udtalte Bent Nyegaard i sin karakterbog, mens Lærke Møller heller ikke lagde skjul på sine tanker trods en vigtig sejr mod Ungarn: 'Det ændrer ikke på, at Danmark bare ikke scorer nok mål. Og det er en kæmpe udfordring til EM.'

Bolden skal i kassen

Kristina Jørgensen, Anne Mette Hansen og Klavs Bruun Jørgensen

Nu er landsholdet så ankommet til Nantes i Frankrig, hvor det for danskerne går løs fredag aften mod Sverige. Det betyder også, holdet har to afsluttende træninger til at finpudse det sidste, som landstræner Klavs Bruun Jørgensen formulerede det ved første træning onsdag. Og selv glæder spillerne sig nu bare til at få hænderne i harpiksen og kigge nærmere på den 'kæmpe udfordring', som eksperterne mener, de står over for.

- Vi skal have bolden i kassen. Jeg synes, vi kommer frem til rigtig mange fine chancer, og det er lige den sidste ting, der mangler. Det er det, vi skal arbejde med. Vi må koncentrere os og fokusere på, hvordan målmanden står. Og så må vi give hinanden lidt bedre chancer, så sandsynligheden for at score bliver bedre, siger Kristina Jørgensen, der er EM-klar:

- Jeg er helt vildt spændt. Jeg glæder mig helt vildt. De sidste par dage har været spændte, og man er bare klar på at give den gas og kæmpe alt, hvad man kan. Det bliver mega fedt at komme i gang.

Den 24-årige Györ-spiller Anne Mette Hansen mener ikke, at det er det store, de kan nå at ændre, men der er alligevel nogle små detaljer, spillerne skal arbejde med frem mod nabobraget i åbningskampen.

- Vi har lavet mange gode ting i angrebet. Så mangler vi bare lige at få den sat i kassen. Det er noget af det, vi skal arbejde med til træning. Det er noget med at være skarp i sine afslutninger og tænke lidt over det. Om man gør noget forkert i sin bevægelse lige inden afslutningerne, siger Anne Mette Hansen, der bakkes op af sin landstræner:

- Du kan ikke ændre meget, men du kan helt klart finjustere lidt nu. Det gode er, vi har haft tre gode kampe, hvor vi har kunnet øve os på nogle ting. Der er noget, der er gået fint, og noget, der skal være skarpere. Det kan vi så justere lidt på.

- I sidste ende handler det om at få bolden det sidste stykke ind over stregen. Jeg synes faktisk, efter at have set kampene igen, at vi skaber relativt mange chancer. Så det er et spørgsmål om, bolden skal puttes i kassen. Men den intensitet og lyst man har, når man kommer til en slutrunde, det gør også, afslutningerne bliver lidt skarpere, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Samtidig fortæller landstræneren, at de sidste træninger også går med at blive skarpere på, hvordan stregen skal placere sig i angrebsspillet, og så skal spillerne udfordres i lidt mand-mand-spil, mens den sidste spændthed skal ind i kroppen.

Danmark møder Sverige fredag aften klokken 21, og du kan se kampen på TV 2. EM indledes dog allerede torsdag aften, når værterne fra Frankrig tager imod Rusland. Den kamp kan du se på TV 2 SPORT.