EM håndbold

Nyegaards karakterbog: - Hun viste mod og kvindehjerte

Danmark slog fredag aften Sverige i en sand EM-gyser. Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Det var alt andet end kønt, hvad det danske landshold præsterede i første del af EM-åbningskampen mod Sverige. Men takket være en Sandra Toft-redning i sidste sekund vandt Danmark over Sverige.

- Det var marginalernes triumf. Det var et dansk landshold, der fik en elendig start i første halvleg, men i anden halvleg tog de initiativet. Og så var der det her absurde drama til sidst, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard, som udover en skidt dansk start hæfter sig ved flere toppræstationer på det danske landshold.

- Først var Anne Mette Hansen ude af kampen, så kommer hun buldrende i anden halvleg. Samtidig var Mie Højlund forrygende i første halvleg for så at forsvinde en smule i anden halvleg. Og så var der Mette Tranborg, der var fantastisk i 40 minutter af kampen, men som heller ikke fik den perfekte start.

I bunden af Nyegaards karakterbog finder vi Kristina Jørgensen, der blev smidt ud to gange i løbet af de første otte minutter.

- Forfærdelig start for Kristina Jørgensen. Hun skal glemme den kamp og komme videre.

Alt i alt er Bent Nyegaard dog meget tilfreds med at se den start, som det danske landshold har fået på EM-slutrunden.

- Jeg er meget, meget tilfreds med, at man fik ro på efter en hæslig start. Det lover godt, og så vil jeg ikke underkende, at det var meget givende at få Stine Jørgensen tilbage. Det var meget, meget modigt af Klavs Bruun Jørgensen at spille syv mod seks til slut. Det var samtidig også en stor fejl, at han tog sin sidste timeout med 36-37 sekunder tilbage, men en gang imellem har man lov til at være heldig. Det var en kæmpe fejl, lyder det fra Bent Nyegaard.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Sandra Toft - 3 

Hun står en forfærdelig kamp, og selvom hun gør det, så redder hun Danmark til sidst. Der var to-tre bolde, som hun kunne være kommet i gang på, men dem tog hun ikke. Straffekastet sender hende op i en middelkarakter. Hun får et ettal for sin præstation de første 59 minutter og 59 sekunder og et sekstal for sin strafferedning. Derfor ender hun på et tretal.

Althea Reinhardt - 3 

Startede som lyn og torden, men så fik hun det også svært i det danske mål. Stod på et tidspunkt på 40 procent, men faldt så ned.

Stine Bodholt - 3

Det blev aldrig hendes kamp. Hun scorer på én ud af én, men hun blev for defensiv flere gange i sit forsvarsspil, og hun var ikke god offensivt. Jeg tror, der var en skade, der drillede hende.

Kathrine Heindahl - 5

Hun blev meget, meget afgørende og spillede rigtig godt – især i anden halvleg. I den periode, hvor svenskerne spillede godt, var hun også nede, men hun blev lige som resten af holdet bedre i løbet af kampen. En rigtig fin præstation.

Sarah Iversen - UB

Kom ikke på banen.

Trine Østergaard - 5

Spiller lige nu og her rigtig godt. Der er fart på hende. Overgangsspillet fungerer fint. Hun var dødsikker, da kampen skulle afgøres. Østergaard er inde i god stime, og det viser, at det var rigtig af Klavs Bruun at lade hende spille alene.

Lærke Nolsøe - 3 

Spillede anden halvleg og lagde også ud som lyn og torden. Scorede på sit første forsøg, men brændte det næste. Ikke helt skarp i overgangsspillet, men det må komme.

Fie Woller - 3

Fik ikke ret meget at arbejde med de første 30 minutter. Hun fik én chance, og den scorede hun smukt på.

Kristina Jørgensen - 1

Det er dagens kedelige historie. Jeg føler virkelig med hende. Hun skal bare glemme det her og komme videre. Hun ville gøre det så godt, men var bare overtændt fra start. To udvisninger på otte minutter dur ikke. Kom igen.

Anne Mette Hansen - 5 (Kampens spiller)

Også Anne Mette Hansen havde svært ved at finde startniveauet, og det betød, at hun sad ude i det sidste kvarter af første halvleg. Men hun blev helt, helt afgørende i anden halvleg, hvor hun viste mod og kvindehjerte. En flot præsation.

Stine Jørgensen - 4 

Det var meget vigtigt at have Stine Jørgensen tilbage. Hun startede ude, men med Kristina Jørgensens exit var det rigtig godt at have hende tilbage på landsholdet. Hun lavede både scoringer og assists og bragte ro ind i spillet i første halvleg. Hun fik ligesom andre problemer med Blomstrand. Det var godt at have kaptajnen tilbage.

Nadia Offendal - UB

Fik kun kort tid på banen.

Lotte Grigel - UB

Kom ikke på banen.

Mie Højlund - 5

Hun kom farende ind efter Danmarks dårlige start. Hun tog kampen i egen hånd og ejede kampen. Nej, hvor spillede hun godt. Hun skød ikke bare godt, men hun havde også øje for sine medspillere, hvilket fire assists også vidner om. Det var en super flot præstation.

Mette Tranborg - 5

En stor landskamp af Mette Tranborg, og det er efter en periode, hvor hun havde svært ved at komme ind i kampen. Havde problemer med Roberts defensivt. Men selv med den lidt dårlige start fra Tranborg, så spillede hun sig op. Gik flot på ydersiden og hun lavede et par assists til Trine Østergaard. En stor landskamp fra Tranborg.

Anne Cecilie de la Cour - UB

Fik kun kort tid på banen.

Klavs Bruun Jørgensen - 4

Det var fint og rigtig godt trænerarbejde. Han vekslede mellem sine spillere. Fornemmede, hvem der havde tur i den, og hvem der skulle have en pause. 

Den sidste timeout trækker fra, som han tog for tidligt. Det var dog modigt at gå efter begge point, men vi havde været kede af det, hvis det ikke havde været for Sandra Toft.

Landsholdet skal finde en løsning på de udskiftninger, for det er sket flere gange, at Danmark har fået to minutter for udskiftningsfejl. Der skal findes en løsning.