EM håndbold

Norges landstræner var utilfreds med spillernes opførsel efter VM-finalen

De norske håndboldstjerner har fået besked på at lægge ansigtet i de rette folder under EM i Frankrig, hvis det skulle ende med nederlag.

Se Norge-Tyskland på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

Norge har gennem 20 år været håndboldstormagten på kvindesiden med tre verdensmesterskaber, syv europamesterskaber og to olympiske guldmedaljer.

For knap et år siden stod Norge dog som finaletabere ved VM, der blev vundet af Frankrig. Til stor skuffelse for de sejrvante nordmænd.

Skuffelsen var så stor blandt spillerne, at de ifølge den norske avis Aftenposten blev udsat for hård kritik, fordi de ikke viste de fortjente franske verdensmestre respekt, men derimod bare så nedtrykte ud på medaljeskammelens andet trin.

Det har siden været et tema i den norske lejr, hvor landsholdsledelsen med landstræner Thorir Hergeirsson i spidsen har givet klar besked.

- Vi har en holdånd og et sæt værdier, som spillerne har været med til at definere. Det handler om, hvordan vi håndterer succes og fiasko, sejr og nederlag. Vi skal altid huske på, at vi ikke bestod som hold under medaljeceremonien i Tyskland. Ikke alle spillerne opførte sig sådan, men det var nok til, at vi fremstod som klynkere, siger Hergeirsson til Aftenposten.

Han fortæller, at han ellers talte klart til spillerne efter kampen - før ceremonien.

- Jeg sagde til spillerne, at de skulle vise respekt for dem, der havde vundet. Vi kan godt være kede af det, men smile alligevel. Jeg formåede ikke helt at nå frem til dem som gruppe.

Ikke alle spillerne i Norges EM-trup var med, da det endte med VM-sølv i fjor.

En af dem, der var med, er Marit Røsberg Jacobsen, der har taget ved lære af kritikken.

- Når man ser en drøm og et mål forsvinde, er det brutalt, men vi skal tage os sammen. Vi opnåede trods alt VM-sølv, der var grund til at glæde sig over, siger hun til Aftenposten.

Norge åbner EM lørdag eftermiddag klokken 15 mod Tyskland.

Alle kampe fra EM kan ses på TV 2 PLAY

Dagens EM-program

  • 15.00 Ungarn - Holland (TV 2 PLAY)
  • 15.00 Norge - Tyskland (TV 2 SPORT/PLAY)
  • 17.25 EM-studiet (TV 2)
  • 18.00 Spanien - Kroatien (TV 2 SPORT/PLAY)
  • 18.00 Rumænien - Tjekkiet (TV 2 PLAY)
  • 19.45 EM-studiet (TV 2)