EM håndbold

Haugsted fik beskeden fra Klavs Bruun dagen inden Polen-kamp

Line Haugsted sad i flyet mod Frankrig, da Danmark spillede den anden gruppekamp ved EM.

Mens det danske landshold søndag forberedte sig til kampen mod Polen, var en anden spiller i gang med at forbedrerede sig mentalt til en tur til EM.

Dansk Håndbold Forbund, DHF, offentliggjorde i en pressemeddelelse, at Viborg-profilen Line Haugsted er blevet indlemmet i den danske trup.

Selvom pressemeddelelsen først udkom søndag efter Danmarks sejr over Polen, havde Haugsted allerede fået det at vide af den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, et døgn tidligere.

- Klavs ringede til mig lørdag aften, så jeg har brugt søndag formiddag på at pakke. Desværre så jeg ikke kampen mod Polen, men det var godt med en sejr. På det tidspunkt sad jeg i et fly på vej mod Paris, fortæller hun til jv.dk.

24-årige Line Haugsted har i det seneste års tid døjet med problemer i den ene tå. Derfor var der tvivl, om hun ville blive klar til EM-slutrunden. Og selvom hun begyndte at spille kampe for sin klub i løbet af efteråret, havde Klavs Bruun Jørgensen lyttet til anbefaling fra Viborgs lægestab om ikke at tage hende med. 

Over for JydskeVestkysten fortæller spilleren, at hun føler sig helt klar nu og ingen problemer har med tåen. Klavs Bruun Jørgensen fortæller til DR, at Haugsted er kaldt til Frankrig som en sikkerhed for landsholdets normale anfører, Stine Jørgensen, som også var tvivl om til slutrunden.

Jørgensen var med i den første kamp, men mod Polen sad hun over.

- Vi ville gerne have haft Line med fra start, men nu har vi kaldt hende ned som en sikkerhedsventil, fordi vi ikke ved, hvor meget vi kan bruge (anfører, red.) Stine Jørgensen på grund af hendes knæ, siger landstræneren til DR Sporten.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen tolker det som om, at der kommer en udskiftning i den 16 mand store kamptrup.

- Det kan tyde på, at Stine Jørgensen ikke er klar til kampen mod Serbien. Hvis det er tilfældet, tror jeg, Haugsted kommer i spil i den kamp.

Udover Stine Jørgensen er der også tvivl om status på Fie Woller, som måtte udgå mod Polen med problemer i læggen. Hun skulle direkte efter kampen til behandling.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger skulle Line Haugsted være ankommet til landsholdslejren i Nantes klokken 23.