EM håndbold

Klavs Bruun lover startplads til storspillende dansker

Kristina Jørgensen starter inde, når Danmark møder Serbien på tirsdag. Det bekræftede Klavs Bruun Jørgensen efter sejren over Polen.

Den danske bagspiller Kristina Jørgensen kan allerede nu forberede sig på at skulle have hånden i harpiksdåsen som én af de første til tirsdagens sidste gruppekamp mod Serbien.

Her er hun sikret en rolle i startopstillingen for tredje gang i træk. Det fortalte landstræner Klavs Bruun Jørgensen efter 28-21-sejren over Polen, hvor den 20-årige bagspiller blev udnævnt til kampens spiller.

 - Hvis I gerne vil have den første til startopstillingen (mod Serbien, red.), så er det Kristina, siger landstræneren.

Viborg-spilleren var også en del af Klavs Bruun Jørgensens syv udvalgte mod Polen, og det var til trods for, at hun havde haft en hård aften mod Sverige, hvor hun modtog to hurtige udvisninger og efterfølgende ikke så banen i de sidste 54 minutter.

- Jeg var ikke så meget i tvivl om, at Kristina nok skulle rejse sig efter en lidt svær start. Og det beviste hun jo til bravur, siger landstræneren, som bekræfter, at de har været ekstra opmærksomme på hende inden søndagens kamp.

- Også stor ros til holdet og teamet, som har været omkring hende for at løfte hende op igen. Så det er også en del af historien.

Anderledes end sin generation

Støtten var stor til Kristina Jørgensen efter kampen mod Sverige, også fra landstræneren, som bidrog med ubestridt tillid til bagspilleren.

-  Allerede efter kampen mod svenskerne sagde jeg til hende, at hun skulle starte inde næste gang, så hun godt var klar over, at det ikke kom til at rykke ved den tro og tillid, jeg har til hendes evner.

Kristina Jørgensen kvitterede for tilliden mod Polen, hvor hun blandt andet scorede fem mål.

- Det vidner om, at hun er en sej pige, og at hun måske i forhold til sin generation er en lidt anderledes type, som godt kan ryste ting af sig hurtigt. Jeg kender mange i den alder, både piger og drenge, som har svært ved at leve op til de forventninger, som omverdenen stiller til dem. Det bliver der også skrevet om i aviserne. Og der er Kristina altså bare en tough pige, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark møder Serbien på tirsdag i det, der for Danmark kommer til at afgøre, om de skal have to, tre eller fire point med til mellemrunden, og den kamp går Kristina Jørgensen ind til med en succesoplevelse.

- Det betyder rigtig meget. Det er fedt at være inde i turneringen nu og klart en stor forløsning. Alle på holdet gjorde det godt både i forsvaret og i angreb. Så det er godt at være en del af det her hold, siger Kristina Jørgensen.