EM håndbold

Norske stjerner følte sig forfulgt under fiasko: - Det er helt sindssygt

Norge tabte sensationelt til Tyskland i deres første EM-kamp, men det var ikke kun skuffelse over resultatet, der fyldte efterfølgende.

For første gang i fire år måtte de syvdobbelte europamestre fra Norge forlade banen som taber af en EM-kamp, da Tyskland sensationelt vandt med 33-32.

Kampen var ekstremt jævnbyrdig stort set hele vejen, og derfor blev der jublet igennem på den norske bænk, når der blev sat scoringer på tavlen.

Men jublen var åbenbart for meget for de delegerede fra det europæiske håndboldforbund, EHF, ved dommerbordet, fortæller de norske spillere.

- Det er helt sindssygt. Vi fik lov til at juble én gang. Vi måtte sidde helt stille. Der kom én, så snart vi løftede en hånd, siger Veronica Kristiansen, der til daglig spiller i den ungarske storklub Györ, ifølge VG.

Flere norske spillere deler Kristiansens oplevelse. Blandt dem anfører Stine Bredal Oftedal.

- Vi prøvede bare at lave lidt stemning. Vi fik lidt skældud.

Strengere end normalt?

- Det synes jeg, siger Oftedal til Dagbladet, mens hun over for VG uddyber:

- Jeg tror, de mente, at vi brokkede os over dommeren. Vi har ikke oplevet at bliver snakket til så mange gange under en kamp før.

EHF er bekendt med kritikken

Ifølge VG har EHF på et møde før slutrunden i Frankrig haft temaet om spillerne på bænken oppe. Til mødet var der repræsentanter fra holdene med.

- Vores hovedleder Mads Stian Hansen var til det tekniske møde, hvor det eksplicit blev sagt, at spillerne må juble over egne scoringer, men at de skal sidde ned under kampen, skriver den norske pressechef, Halvor Lea, i en sms til VG.

JJ Rowland, der er kommunikationschef i EHF, fortæller, at han er bekendt med kritikken fra de norske spillere, men understreger også, at den norske delegation er blevet gjort bekendt med reglerne før EM.

- Lad mig slå fast, at det er en del af spillet, at alle fejrer en scoring og bringer store følelser ind i en begivenhed som EM. Men al jubel skal være inden for regelsættet og i spillets ånd, skriver han til VG.

Forkert fokus, siger landstræner

En person i den norske lejr, der ikke har lagt mærke til nogen forfølgelse fra dommerbordets side, er landstræner Thorir Hergeirsson.

- Jeg har ikke fokus på det. Hvis spillerne klager over det, er det forkert fokus fra deres side, siger han til Dagbladet.

Norge har med nederlaget ryggen en smule mod muren, men har dog stadig flere muligheder for at gå videre til mellemrunden og også til semifinalerne.

Mandag møder nordmændene Tjekkiet, før det onsdag gælder Rumænien i den sidste kamp i det indledende gruppespil.

- Det her gør det meget sværere. De to point havde været vigtige. Én ting er at komme videre, men pointene kan være vigtige i en eventuel mellemrunde, siger Stine Bredal oftedal til norsk TV 2.

- Vi må smøge ærmerne op og være klar mod Tjekkiet, for det bliver heller ikke nemt.

Alle kampe fra EM kan ses på TV 2 PLAY.