EM håndbold

Nyegaards karakterbog: To spillere scorer topkarakter

Danmark vandt søndag overbevisende over Polen. Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Det så langt fra kønt ud for Danmark i de første ti minutter af kampen mod Polen.

Bare ét mål blev det til, men takket være en storspillende Sandra Toft i det danske mål og flere gode offensive præstationer kom Danmark tilbage og vandt med 28-21.

Sejren vækker glæde hos TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Efter en trist start, hvor polakkerne var foran 4-1, var det en kamp, som Danmark havde fuldstændig styr på. Der var klasseforskel, når jeg lægger det hele sammen, lyder det fra Bent Nyegaard, der har store roser til de danske målvogtere.

- Vores målmænd er begge tilbage på toppen. Der har du en del af forklaringen på, hvorfor det går så godt.

- Det er også værd at notere sig, at det var en frydefuld tilbagevenden til Kristina Jørgensen, der spillede en stor kamp. At hun kan komme igen efter den kæmpe skuffelse mod Sverige og gå ind og være så afgørende i den næste landskamp, viser en kæmpe mental styrke.

Til trods for en dårlig dansk start var der masser af dansk overskud i anden halvleg af kampen, hvilket betød, at landstræner Klavs Bruun Jørgensen kunne sende alle spillere på banen i løbet af opgøret.

- Det var en kamp, der gav Klavs Bruun muligheden for at bruge bredden på sit hold. Det var en optimal optakt til den afgørende kamp på tirsdag mod Serbien.

- Det er et dansk hold pumpet med selvtillid, der går ind til kampen mod Serbien. Danmark er for mig favorit til at tage førstepladsen i puljen. Det har jeg sagt allerede før turneringen, siger Bent Nyegaard.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Sandra Toft – 6 (kampens spiller)

Hun ejede banen og fik tingene til at se let ud. Der var stor respekt om hende, og hun placerede sig fortrinligt. En redningsprocent på 48.

Althea Reinhardt – 5

Fik kortere spilletid end Toft. Tog to straffekast, og hun viste, at Danmark nu har to målmænd, der er klar til den afgørende kamp mod Serbien. Redningsprocent på 43 procent.

Stine Bodholt – 4

Spiller 29 minutter og scorer på fire ud af fem forsøg. Jeg trækker lidt fra, fordi hun får et par udvisninger, og den ene af dem, synes jeg, var unødvendig. Hun laver lidt flere fejl defensivt end tidligere, synes jeg. Og hendes returløb er blevet en smule langsommere.

Kathrine Heindahl – 3

Scorer på en ud af to. Gjorde det okay, men var ikke oppe at ringe på forsvarsdelen. Får også en enkelt to minutters udvisning. Den var meget tydelig, og det skal være bedre.

Sarah Iversen - 4

Sarah Iversen scorer på to ud af to og får 24 minutter på banen. Hun kom pænt igennem sit forsvarsarbejde og trak en enkelt angrebsfejl. Fin kamp.

Trine Østergaard – 6

Hun er bare inde i en periode, hvor hun rammer det hele. Gode afslutninger. Og så synes jeg, at hun er dygtig i forsvaret. Hun hjælper virkelig Mette Tranborg. Hun er godt kørende. Scorer på alle sine forsøg. Får en lille pause til slut, hvilket betød slutrundedebut til Matilde Hylleberg.

Lærke Nolsøe – 3

Brændte den ene chance, hun fik. Og var ikke så meget med i spillet, men fik de sidste ti minutter, da Fie Woller måtte udgå.

Den danske fløj bliver skadet og løber selv ud Video: TV 2 SPORT

Fie Woller – 5

Rigtig fin landskamp. Det er dejligt at se både en dejlig skruebold og et lob. Det er noget af det, hun kan. Det var godt at se.

Mathilde Hylleberg - 3

Tillykke med det første landskampsmål. Det vil hun huske, for det blev scoret i tomt mål. Hun havde et enkelt forsvarskoks, og det var godt, at det var mod Polen, hvor det ikke betød så meget. Stille og rolig debut.

20-årige Mathilde Hylleberg scorer sit første mål Video: TV 2 SPORT

Kristina Jørgensen –  5

Scorer på fem ud af seks forsøg og har nogle rigtig fine assists. Kommer med noget glød og noget energi. Bedst af alt kunne jeg lide, at hun kom med en parathed og viste stor mental styrke. Alle ved, at hun har haft et svært døgn siden kampen mod Sverige. Dejligt at se. Bliver delt dansk topscorer sammen med Trine Østergaard.

Anne Mette Hansen – 4

En udmærket landskamp. Hun lavede et par rigtig gode assists. Hun har også en god attitude. Man kan se, at hun siger: 'Bare kom an'. Det koster et par udvisninger, og hun skal blive bedre til at vurdere, hvornår der skal skubbes og rives. Jeg håber, hun er okay med sin ryg, for det var et ordentligt skub, hun fik i første halvleg.

Nadia Offendal – 3

Fik kort spilletid. Nåede at få spillet Sarah Iversen en enkelt gang. Fik skudt et mærkeligt straffekast. Det er sjældent, at et straffekast bliver skudt lige på målmanden.

Lotte Grigel – 3

Det er på meget kort tid, at hun skal bedømmes. Hun får ikke scoret, og hendes afleveringer kunne have været bedre. Men fik fornemmelsen af hold og kamp, og det kan vise sig vigtigt senere i turneringen.

Mie Højlund – 3

Meget kort spilletid. Var inde i en kort periode. Nåede ikke at sætte sit præg på denne kamp. Bragede bolden på stolpen en enkelt gang.

Mette Tranborg – 3

Hun var solid og god forsvarsmæssigt, hvor hun dog blev snydt en enkelt gang. Offensivt blev det aldrig hendes kamp, men det gjorde så ikke så meget i dag.

Anne Cecilie De La Cour – 3

Det var godt at se, at hun kom i gang med det, som vi ved, hun kan. Der var rigtig godt træk i den ene af hendes to scoringer. Nu er hun også inde i turneringen. Hun fik ikke så meget tid til at markere sig. Men det var vigtigt at få følelsen af at være med.

Klavs Bruun Jørgensen – 5

Han så muligheden for, at det her var en kamp, som landsholdet kunne styre. Derfor begyndte han tidligt at bruge sin bredde. Han kan være rigtig tilfreds med kampen, fordi alle kom ind. Han havde luret polakkernes langsomme forsvarssspil. Og så kan jeg godt lide, at den selvtillid, vi fik fra Sverige-kampen, kom med ind til denne her kamp. Der var ild i øjnene. Det kan jeg godt lide. Godt trænerarbejde. Det var en god kamp fra landstræneren.