Særlig fejl tæt på at koste dyrt mod Sverige: - Jeg håber, vi har lært noget

Danmarks udskiftninger sad ikke i skabet i første EM-kamp, og det var lige ved at koste de to point.

Se Danmark-Polen søndag klokken 15 på TV 2 og TV 2 PLAY

Syv sekunder var tilbage, da Trine Østergaard scorede til slutresultatet 30-29 i Danmarks åbningssejr over Sverige ved EM. 

Men svenskerne satte spillet hurtig i gang, og så brændte det pludselig på i den anden ende. Anne Mette Hansens fodparade stod i vejen for en svensk udligning, og da Sandra Toft reddede straffekastet efterfølgende, kunne danskerne juble.

Ifølge landstræner Klavs Bruun Jørgensen kunne den dramatiske afslutning være undgået.

- Vi har set det igen og kan se, at to spillere kigger på Trine Østergaard og håber, hun scorer, selvom de egentlig sagtens kunne være løbet ud. Vi håber, det ligger på rygraden næste gang, så to-tre spillere er klar til at løbe ud, når vi har en, der springer ind over stregen, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er sjældent, vi står i så pressede situationer i så vigtig en kamp mod et godt hold som Sverige. Det er også derfor, der sker den fejl med, at vi ikke får skiftet ud.

Anne Mette Hansen, der fik rødt kort som følge af fodparaden, mener, at der er plads til forbedring.

- Jeg håber, vi har lært noget om, at vi skal huske at skifte ud til sidst. Vi kommer til at stå og kigge lidt, og der er flere sekunder tilbage, end vi forventede. Men vi skal være skarpere til at få skiftet ud, så vi ikke ender i en situation som den igen. 

I sådan en situation skal dommerbordet være 1000 procent sikre

Klavs Bruun Jørgensen om 2-minutters for fejludskiftning

Usædvanligt for Danmark

Den danske matchvinder mod Sverige afviser, at der generelt er forvirring om, hvordan landsholdet håndterer udskiftninger, men erkender, at de døende sekunder kunne være forløbet anderledes.

- Det bliver hektisk til sidst, så der kan jeg godt forstå, folk mister overblikket, medgiver Trine Østergaard, der selv glemte at løbe på banen i en situation kort inden den kaotiske afslutning.

Sverige havde en stor mulighed for at udnytte en dansk fejl, inden Trine Østergaard opdagede sin fejl og løb på banen. Video: TV 2 Sport

- Jeg sad ude på bænken og ventede på, der kom en, jeg kunne bytte med. Men der kom ikke nogen, så jeg måtte løbe ind igen. Det var min fejl 100 procent.

Ifølge Anne Cecilie la Cour er det usædvanligt for Danmark ikke at have styr på udskiftningerne.

- Jeg synes ikke, det er noget, vi plejer lave så mange fejl i. Den med Trine er uheldig. Hun havde ikke lige opdaget det. 

"Meget uenig"

Den 25-årige højre back blev med lidt under et kvarter igen udvist for at løbe forkert ud, da hun skulle udskiftes.

- Den udvisning er forkert. Jeg er helt sikker på, at jeg løb rigtigt ud i situationen. Jeg er meget uenig og synes, det var et vildt tidspunkt, den blev dømt, lyder det fra Anne Cecilie la Cour. 

Den vurdering er landstræneren helt enig i.

- Dommerbordet vurderer, at Anne Cecilie la Cour løber ud på den forkerte side af midterlinjen, men jeg har fire spillere, der enstemmigt siger, det ikke passer. Jeg er rimelig ærgerlig over, at vi får en udvisning på så vigtigt et tidspunkt, siger Klavs Bruun.

- I sådan en situation skal dommerbordet være 1000 procent sikre på, at den rigtige beslutning bliver taget. Det tror jeg ikke, de var, men vi kan ikke gøre så meget ved det. 

Du kan se, om de danske landsholdsspillere - og dommerne - får styr på udskiftningerne søndag klokken 15, hvor Danmark møder Polen. Opgøret kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.