EM håndbold

Stine Jørgensen skiftes ud af truppen før Polen-kamp

Klavs Bruun Jørgensen har valgt at skifte fløjspilleren Mathilde Hylleberg ind i 16-mandstruppen til kampen mod Polen. Stine Jørgensen får pause.

Se Danmark-Polen søndag klokken 15 på TV 2 og TV 2 PLAY

De danske håndboldkvinder kan meget vel se frem til at byde en EM-debutant velkommen på banen, når de møder Polen søndag eftermiddag.

TTH Holstebros Mathilde Hylleberg er således skiftet ind i EM-truppen i stedet for landsholdsanføreren Stine Jørgensen, der skal sidde over i kampen mod Polen.

- Vi bliver nødt til at tage hensyn til, at vi forhåbentlig er med i en lang turnering. Derfor vurderer vi selvfølgelig også på situationen omkring Stine Jørgensen løbende fra kamp til kamp. Vi lader hende ikke gå fra 0-100 på så kort tid, og derfor får hun en pause i dag, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Mathilde Hylleberg var oprindeligt en del af Klavs Bruuns 16-mandstrup til EM, men da Stine Jørgensen mod forventning blev meldt klar til at spille, kostede det midlertidigt fløjspillerens plads.

Nu får Hylleberg så alligevel muligheden for EM-debut, hvis Klavs Bruun vælger at sætte hende på banen mod Polen, hvor hun skal konkurrence med Trine Østergaard om spilletid på højre fløj.

- Det lyder fuldstændig fornuftigt. Det er jo en spekulation, der har været hele tiden. Hvor meget kan Stine Jørgensen? I mit hoved har min rangering af kampene været, at åbningskampen var absurd vigtig. Så kom det måske svageste led, Polen, og der var en mulighed for udskiftning. Så er det fuld skrald mod Serbien for at få fire point med over. Det giver rigtig god mening, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Og selvom det langt fra er givet, at Danmark kører Polen over i anden gruppekamp, så ville det ikke give mening at have Stine Jørgensen som en nødløsning på bænken, mener Nyegaard:

- Hvis det er noget rod mod Polen, er der også et farligt moment i at have hende på bænken. Hvis der står 6-10, hvad gør man så? Det er godt at fjerne den spekulation og et godt signal at sende til holdet: ”Det er jer, der skal løse opgaven.” Jeg synes, det er den bedste måde at forberede holdet på.

Dermed tæller EM-truppen mod Polen følgende 16 spillere:

Målvogtere: Sandra Toft og Althea Reinhardt

Stregspillere: Stine Bodholt, Kathrine Heindahl og Sarah Iversen

Fløjspillere: Trine Østergaard, Lærke Nolsøe, Fie Woller og Mathilde Hylleberg

Bagspillere: Kristina Jørgensen, Anne Mette Hansen, Nadia Offendal, Lotte Grigel, Mie Højlund, Mette Tranborg og Anne Cecilie la Cour.