EM håndbold

- Danmark står et helt andet sted end for et år siden, siger ekspert

TV 2 SPORTs ekspert mener, der er sket meget med det danske landshold siden sidste års VM-slutrunde.

Se alle Danmarks kampe ved EM direkte på TV 2 PLAY

To sejre, fire point og en plads i mellemrunden.

Det er status for Danmark efter to kampe ved EM, og det glæder en af TV 2 SPORTs håndboldeksperter, Lærke Møller.

- Vi står rigtig, rigtig godt. Vi har to point med i mellemrunden, og det er en drømmestart for Danmark, siger den tidligere spiller, som ser et forandret mandskab i forhold til VM.

- Danmark står et helt andet sted end for et år siden. Indskiftningsspillerne præsterer, og det betyder sindssygt meget for holdet. Når de præsterer, tør landstræneren også sætte dem ind igen. Tidligere har han sat spillere ind, som ikke har ramt det, han vil have, og det har fået ham til at spille smalt.

Den påstand er Klavs Bruun Jørgensen enig i.

- Vi skal kigge på det hold, vi har nu, i forhold til dem vi tidligere har haft. Det siger jeg ikke for at være hård ved de spillere, vi har haft med tidligere. Jeg synes stadig, de var de rigtige på det tidspunkt, de var med, men nu har vi fået nogle unge spillere ind, som kommer med noget andet, fortæller landstræneren til TV 2 SPORT.

Unge talenter giver nye muligheder

Klavs Bruun peger på to unge playmakere, der til daglig spiller i Odense Håndbold, som gode eksempler:

- Da jeg startede som landstræner, så jeg Nadia Offendal i en turnering i Skjern, hvor hun gjorde det rigtig godt for Odense. Allerede der syntes jeg, hun var en spændende spiller. Hun fik så en korsbåndsskade og var ude i lang tid, men nu er hun tilbage for fulde gardiner, og hun gør det glimrende. 

- Mie Højlund ville jeg gerne have med de seneste to slutrunder, men det har ikke været muligt af alle mulige årsager.

Jeg prøver at holde blodtrykket, forventningerne og forhåbningerne så langt nede, jeg overhovedet kan

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner

De nye spillere giver mulighed for at spille på flere forskellige måder ifølge landstræneren.

- Nu har vi et hold, hvor vi kan variere. Vi kan spille lidt tungere med Kristina Jørgensen i midten. Vi kan spille hurtigt med Højlund, Nadia og Lotte (Offendal og Grigel, red.) i midten, siger han.

Står med et luksusproblem

Er du ikke også blevet tvunget til at spille mere bredt, i og med Stine Jørgensen har været skadet?

- Jo, en lille smule. Det, vil jeg ikke afvise, er en del af det. Det har gjort, at modet til at satse på de andre er vokset. Det, jeg har set dem levere til træning, har været godt, og hvis du træner godt, kommer du også på banen på et tidspunkt.

- Jeg indrømmer, at vi nærmest står med et luksusproblem, og så må vi se, hvordan det arter sig med Stine. Vi vil overveje frem mod Serbien, om hun skal skiftes ind igen. Jeg prøver at holde blodtrykket, forventningerne og forhåbningerne så langt nede, jeg overhovedet kan, men jeg glæder mig selvfølgelig over, at vi er kommet så godt fra start, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Ifølge Trine Nielsen, der er også er håndboldekspert på TV 2 SPORT, er der en positiv udvikling, at landstræneren bringer flere i spil end tidligere.

- Nu hvor han starter med at spille bredt, er det nemmere at optimere i løbet af turneringen. Det er meget nemmere at spille folk ind fra starten end at bede folk, der nærmest ikke har rørt en bold, præstere efter tre kampe på bænken, forklarer hun.

Danmarks næste modstander er Serbien, der venter i det indledende gruppespils sidste kamp. Opgøret spilles tirsdag klokken 21 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.