EM håndbold

Dansk debutant var bange for at misse: - Det største jeg har prøvet

Den danske landsholdsfløj Mathilde Hylleberg var et stort smil, efter hun scorede på tomt mål i slutrundedebuten mod Polen.

Se alle Danmarks kampe ved EM i håndbold direkte på TV 2 PLAY

Nok måtte hun sidde over mod Sverige, men det var Mathilde Hylleberg ligeglad med efter Danmarks sejr over Polen.

- Det er nok det største, jeg har prøvet indtil videre. Jeg var sindssygt spændt inden, så det var dejligt at komme ind og få smidt nerverne, siger hun til TV 2 SPORT.

Da der manglede et kvarter, blev Hylleberg prikket på skulderen af landstræneren. TTH Holstebro-spilleren, der lørdag fyldte 20 år, skulle erstatte Trine Østergaard på højre fløj.

- Jeg fik lidt kriller i maven, men da jeg først kom ind, var det jo en håndboldkamp ligesom alle andre. Det gælder bare om at finde sig tilpas i det hele.

Vi har unge spillere, som kommer med nogle ordentlige klodser

Klavs Bruun Jørgensen, landstræner

Da hun havde været på banen i otte minutter, snuppede Mathilde Hylleberg bolden fra en modspiller, satte i løb mod det tomme polske mål og kastede bolden i kassen.

- Jeg var bange for at ramme overliggeren og håbede bare, den ville gå ind. Det gjorde den heldigvis. Det var dejligt.

Den danske landsholdsfløj Mathilde Hylleberg var et stort smil efter sin slutrundedebut. Video: TV 2 SPORT

En dygtig forsvarsspiller

Øjeblikket, hvor Mathilde Hylleberg stjal bolden fra en polsk spiller og scorede sit første slutrundemål, gjorde indtryk på landstræneren.

- Det skete godt nok uden det store pres, men for hende er det et større pres, end man lige regner med, forklarer Klavs Bruun Jørgensen.

- Vi har unge spillere, som kommer med nogle ordentlige klodser, og som ikke er bange for at tage ansvar.

Også TV 2 SPORTs håndboldeksperter var imponerede over aktionen.

- Det kan godt være, hun scorede på tomt mål, men det var altså rigtig godt forsvarsspil, lyder det fra Trine Nielsen, der suppleres af Lærke Møller:

- Hun har en god spilforståelse forsvarsmæssigt. Man har også set det i nogle af de kampe, hun har spillet for THH, hvor hun af og til dækker backen. Hun er god til at komme ind på modstandernes playmaker og låse spillet.

Opbakning 'betyder alt'

Da Mathilde Hyllebergs afslutning gik i mål, brød jublen løs på den danske bænk.

- Det betyder alt. Jeg er bare blevet taget sindssygt godt imod, så det er vildt fedt, at de andre er glade på mine vegne, siger hun og lyser op i et stort smil.

Jeg tager det hele som en kæmpe bonus

Mathilde Hylleberg, landsholdsspiller

Selv kampen mod Sverige, hvor Hylleberg var sendt på tribunen, står tilbage som et godt minde for den unge dansker.

- Det var også en kæmpe oplevelse. Der er så mange ting, jeg slet ikke er vant til, og som jeg pludselig har skullet forholde mig til. Jeg tager det hele som en kæmpe bonus.

Det er endnu uvist, hvem der sidder over i Danmarks næste kamp - gruppefinalen mod Serbien. Det ligger til gengæld helt fast, at opgøret bliver spillet tirsdag klokken 21 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.