Haugsted skiftes ind i truppen til sidste gruppekamp

Mathilde Hylleberg og Stine Jørgensen sidder over i Danmarks sidste gruppekamp ved EM.

Under et døgn efter Line Haugsted stødte til den danske EM-trup, har hun fået beskeden om, at hun skal spille holdets næste kamp.

Den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen, har valgt, at Viborg-spilleren skal være en del af 16-mandstruppen mod Serbien. Det oplyser Dansk Håndbold Forbund, DHF, i en pressemeddelelse.

Det betyder, at slutrundedebutanten Mathilde Hylleberg er ude af kamptruppen, efter hun var med mod Polen. Landsholdets normale anfører, Stine Jørgensen, sidder ligeledes over.

TV 2 SPORTs hĂĄndboldekspert Lærke Møller forklarer her, hvad hun aflæser af nyheden:

- Jeg tolker det pĂĄ den mĂĄde, at Stine Jørgensen ikke er blevet klar til at spille, eller at man har prioriteret, at hun ikke skal. Det fortæller ogsĂĄ, at en Fie Woller er blevet klar efter hendes lægskade, eftersom det er Hylleberg, man tager ud af truppen, siger den tidligere spiller.

Bent Nyegaard, der ogsĂĄ fungerer som hĂĄndboldekspert pĂĄ TV 2 SPORT, havde forventet, at Stine Jørgensen og ikke Line Haugsted var blevet skiftet ind. 

- Vi kender ikke Stine Jørgensens fysiske tilstand. Det eneste signal, der har været, er, at hun er klar til at spille. Og det er en stor kamp, Danmark skal spille, sĂĄ det er overraskende for mig (det ikke blev hende, red.), siger Nyegaard.

BĂĄde Lærke Møller og Bent Nyegaard understreger, at Haugsted altid vil kunne bidrage især i forsvaret, pĂĄ grund af de kvaliteter hun har. Men Nyegaard tror ikke, at Haugsted er tiltænkt en startplads mod Serbien.

- Medmindre der er noget, vi ikke har hørt, så tror jeg stadig, at midterzonen i forsvaret fortsat vil bestå af Stine Bodholdt, Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen, siger Bent Nyegaard

Line Haugsted har været en fast del af landsholdet de seneste par år, men hun har døjet med en tåskade i store dele af året. Viborg HK's lægestab anbefalede derfor, at Klavs Bruun Jørgensen ikke udtog hende i første omgang til EM.

Men landstræneren og den jyske klub aftalte dog, at Hagusted skulle være klar til mellemrunden, som Danmark allerede er kvalificeret til.

Dermed har Klavs Bruun Jørgensen benyttet sig af de to tilladte udskiftninger i truppen i det indledende gruppespil. Landstræneren har yderligere to udskiftninger til rådighed i mellemrunden.

Danmark møder Serbien tirsdag aften klokken 21. Kampen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.