EM håndbold

Indkaldt EM-profil har trænet med på fuld damp, siger klubben

Viborg HK har givet landstræner Klavs Bruun Jørgensen grønt lys til at få forsvarsprofilen Line Haugsted med i truppen.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Op til EM i Frankrig fik landstræner Klavs Bruun Jørgensen den nedslående melding, at forsvarsspecialisten Line Haugsted ikke skulle med til slutrunden, fordi hun gennem lang tid har døjet med en skadet tå.

Klubben havde løbende været i dialog med landstræneren, som respekterede afbuddet. Haugsted spillede kampe for sin klub, Viborg HK, i løbet af efteråret og tæt på EM, og Klavs Bruun Jørgensen holdt muligheden åben for at få hende fløjet til Frankrig, hvis "jeg står med kniven for struben og føler et enormt behov".

Det behov opstod i løbet af weekenden, efter at anfører Stine Jørgensen, der også har døjet med en skade op til EM, havde spillet åbningskampen mod Sverige.

Klavs Bruun Jørgensen ringede til Viborg HK, og søndag fløj Haugsted så til Frankrig.

- Vi har hele tiden haft en plan om at få hende på 100 procent. Det har været det vigtigste for os, fordi det her har varet et år. Den sidste uges tid har hun trænet med på fuld damp, og specielt den sidste træning var med meget høj intensitet, uden der var nogen komplikationer, siger Henrik Dahl, der er direktør i Viborg HK, til TV 2 SPORT.

- Det er selvfølgelig altid med bekymring, når vi sender spillere af sted, der har været skadet længe, men vores sundhedsstab har kigget på det og vurderet, at hun sagtens kan tage af sted. Når de siger, at den givne ting, hun har døjer med, ser ud til at være så langt fremme, at de godt vil sende hende af sted, så har vi fuld tiltro til det.

Line Haugsted selv føler sig også tryg ved at rejse til EM, hvor der i teorien kan vente hende op til seks kampe på 13 dage.

- Tåen har det fint. Jeg har ikke mærket det store til den i en længere periode, så jeg føler mig helt klar, og jeg glæder mig til at komme til hotellet og blive en del af truppen, sagde Haugsted søndag til Jysk Fynske Medier.

Plan blev lagt i august

Klavs Bruun Jørgensen har været i sin fulde ret til at tage Line Haugsted med uanset, men Viborg HK glæder sig over, at han lyttede til klubbens ønske og anbefaling.

- Det har lydt, som om vi har stået i vejen for, at Line skulle af sted, og det har vi sådan set ikke. Vi har lagt en plan om, at nu skulle det her være helt i orden. Det har været en klar aftale mellem hende og os. Vi har også talt med Klavs om det flere gange, og det har han været enig i.

- Vi lagde allerede i august en plan og arbejdede ud fra den. Så var hun klar, når hun var klar, og det er så nu, at vi kan sige det.

- Det er fint, at hun kommer af sted nu. Det har bare været vigtigt for os, at det skete, når hun var klar.

Til DR fortæller Klavs Bruun Jørgensen, at Haugsted er kaldt til Frankrig som en gardering for landsholdets anfører, Stine Jørgensen, der blev opereret for en meniskskade i oktober.

Hun spillede 35 minutter i premieresejren på 30-29 over Sverige, men blev så skiftet ud af truppen og sad på tribunen, da Danmark overbevisende slog Polen med 28-21 søndag.

- Vi ville gerne have haft Line med fra start, men nu har vi kaldt hende ned som en sikkerhedsventil, fordi vi ikke ved, hvor meget vi kan bruge Stine Jørgensen på grund af hendes knæ, sagde landstræneren søndag til DR.

I Danmarks kamp mod Polen blev fløjspilleren Fie Woller ramt af en skade. Omfanget kendes endnu ikke.

Line Haugsted har spillet 32 landskampe og var med ved de seneste to mesterskaber.

Senest tirsdag klokken 9 skal Klavs Bruun Jørgensen besluttede, om der skal foretages ændringer i truppen til gruppefinalen mod Serbien.

Kampen spilles tirsdag klokken 21 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.