'Altoverskyggende' profil fik direkte rødt: - Det er helt vanvittigt

Det kan give store konsekvenser for russiske Daria Dmitrieva, at hun fik rødt kort i den sidste gruppekamp.

De græske dommere Michalis Tzaferopoulos og Andreas Bethmann tog fokus undervejs i EM-kampen mellem Rusland og Slovenien.

Efter 39 minutter var to af de største stjerner i kampen i direkte kamp. Slovenske Ana Gros var i angreb, mens Daria Dmitrieva forsøgte at forhindre hende i at komme igennem.

Russeren ramte Gros i ansigtet i samme øjeblik, som den slovenske træner kaldte en timeout.

Mens de to hold fik råd af trænerne, brugte dommerne timeouten på at se situationen igennem på video. Og de vurderede det til at være så voldsomt, at Dmitrieva fik et direkte rødt kort.

Ifølge TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen burde der ikke være dømt mere end to minutters udvisning.

- Det forstår jeg simpelthen ikke. Det er ikke et slag. Det er nærmest som om, hun tager hånden op, og så løber Gros ind i den, siger Bruun Jørgensen.

Han mener, at det skulle have været et bevidst slag i ansigtet, hvis det skulle have givet et rødt kort. Hvilket han ikke mener, det var.

- Det er vildt, for de (dommerne, red.) var ude og kigge den igennem, og så giver de stadig et rødt kort. Det er helt vanvittigt.

Kan få konsekvenser

Trine Nielsen, der også er håndboldekspert på TV 2 SPORT er enig. Hun mener, at handlingen virkede ubevidst af Dmitrieva, som Nielsen betragter som Ruslands 'altoverskyggende profil'.

- Jeg synes, den er hård. Det er slet ikke noget, hun gør med vilje, og der er ikke noget voldsomt i det, vurderer eksperten.

Det røde kort kan få store konsekvenser for den russiske spiller. I eksempelvis den danske liga giver et rødt kort ikke karantæne. Men det kan det i europæisk sammenhæng, hvis det europæiske håndboldforbund, EHF, mener, at handlingen var for voldsom.

Det vil i så fald betyde, at Rusland må undvære Dmitrieva i den første mellemrundekamp, som er den på papiret sværeste mod vinderen af Danmarks gruppe.

Slovenien vandt kampen med 29-27, men holdet er alligevel ude af EM. Rusland går videre til mellemrunden med maksimumpoint. Få overblikket over stillingerne her.