- Danmark har en lys fremtid, siger serbisk stjerne

16x9
Andrea Lekic er klar til at kæmpe mod Danmark tirsdag aften. Foto: Eddy Lemaistre / Ritzau Scanpix

Serbien vil have fokus på returløb og på at sætte en stopper for det danske tempo, når de to hold mødes til den sidste kamp i indledende gruppespil.

Se Danmark mod Serbien mødes klokken 21. Se kampen på TV 2 og TV 2 PLAY.

I gruppe A venter der en nøglekamp tirsdag aften, når Danmark og Serbien mødes i den sidste runde af det indledende gruppespil.

Danmark kommer ind til kampen med to sejre, fire point og med mulighed for at tage maksimumpoint med over til mellemrunden. Anderledes ser det ud for serberne, som efter det marginale nederlag til Sverige har hårdt brug for en sejr, hvis deres drøm om en mellemrunde med semifinalemuligheder skal holdes i live.

Og selvom det blev til et nederlag mod Sverige, kommer Serbiens opskrift på at slå Danmark til at ligne den, de havde mod svenskerne søndag aften.

- Vi skal bevare samme system som mod Sverige. Det er godt mod skandinaviske hold. Vi skal også spille godt i forsvaret, som vi gjorde mod Sverige, siger den serbiske stjerne Andrea Lekic til TV 2 SPORT.

Serbien lukkede kun 22 mål ind mod svenskerne, og dette var den 31-årige playmaker fint tilfreds med. Inden kampen havde de talt om at lukke ned for det hurtige svenske spil og ødelægge deres angrebsåbninger ved brug af forskellige formationer i forsvaret.

De spiller som et stærkt hold, og de har en lys fremtid

Andrea Lekic

Samme anderledes forsvarsstil skal Danmark forberede sig på. Her kan Serbien begynde at dække i 6:0, hvor de midt i modstanderens angreb pludselig kan gå op i en aggressiv 5:1, som kan overraske og afbryde angrebets opbygning.

Danmark kommer også til at se et tændt serbisk hold med respekt for danskerne, men med tro på, at de kan tage sejren.

- Danmark spiller rigtig godt. Jeg kan virkelig godt lide, hvordan de spiller. De har mange unge spillere, og det er et flot system. De har god fart, så vi må koncentrere os om deres kontrastød, fordi her er de gode. Vi skal løbe hjem. Det er vigtigt, siger Andrea Lekic, hvis analyse bakkes op af holdets ene målvogter.

- De spiller meget hurtig håndbold. De er et stærkt hold, så vi skal løbe meget. Begge hold har brug for pointene, så jeg tror, det bliver en god kamp, siger Katarina Tomasevic, som fra 2007 til 2009 spillede i Team Esbjerg.

Mod Sverige lavede serberne 21 mål og havde til tider meget svært ved at passere Filippa Idéhn i det svenske mål. Til trods for det, og det faktum at de stod godt i forsvaret, har serberne inden kampen mod Danmark mest fokus på defensiven og returløb.

Hverken Katarina Tomasevic eller Andrea Lekic vil røbe alt for meget om, hvordan de forbereder sig på hver enkelt spiller, og om der er nogen, de skal holde særligt øje med.

- Jeg vil ikke fremhæve nogen spillere, fordi de spiller som et stærkt hold, og de har en lys fremtid, siger Andrea Lekic.

Danmark kan med en sejr tage fire point med over i mellemrunden. Se scenarierne inden sidste gruppekamp her.