EM håndbold

Ekspert 'kunne ikke rumme', at dommere hev rødt kort op af lommen

Norges Marit Røsberg Jacobsen fik et rødt kort, efter dommerne havde benyttet sig af video. Den norske landstræner efterlyser bedre dommere.

Det så umiddelbart voldsomt ud, da den norske Team Esbjerg-spiller Marit Røsberg Jacobsen kort før pausen satte en tackling ind på Tjekkiets Veronika Mala.

Kampens svenske dommere, Maria Bennani og Safia Bennani, var hurtige til at signalere, at de ville se situationen igennem på video for at vurdere, om et rødt eller blåt kort skulle i spil.

- Jeg tror, når de ser videoen, at de vil kunne se, at Mala giver den gas for at få det til at se ud af noget. Og det er helt fair, for der er en to minutters udvisning og straffekast. Og det så også voldsomt ud, men prøv at se, hvordan hun kaster sig. Se lige, ha ha. Det er godt lavet af hende, lød det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen.

Dommerne skulle dog vise sig at overraske den danske ekspert, da de efter et halvt minut gik mod den norske bænk for at finde synderen. Maria Bennani og Safia Bennani takserede nemlig tacklingen til et direkte rødt kort, og det blev for meget for Trine Nielsen:

- Det rummer jeg simpelthen ikke, det dér. Hun får simpelthen rødt kort? Hvor er det elendigt dommerarbejde. Det er håbløst dømt. Alle kan jo se det, og de får endda lov at se det igen på video. På gengivelsen kan du jo lige præcis se, at hun smider sig. Der er to minutters (udvisning, red.) og straffekast, men du kan jo se det så tydeligt, hvor meget hun smider sig.

Røsberg Jacobsen: - Det var lidt strengt

Hovedpersonen selv måtte gå den tunge gang til tribunen, hvorfra hun kunne se Norge vinde 31-17 over Tjekkiet. Over for TV 2 SPORT forklarede hun efter kampen, hvordan hun selv oplevede situationen.

- Jeg var uopmærksom i et øjeblik, og det var selvfølgelig unødvendigt, og så ville jeg rette op på det. Så endte jeg i en situation, hvor jeg selv synes, det var til en to minutters udvisning, men det blev så rødt kort. Det er fløjet rundt med røde kort og to minutters hernede, men jeg synes selv, det var lidt strengt, men sådan er det. Det er åbenbart med at udnytte, at man kan kaste sig lidt ekstra.

Synes du, dommerlinjen er hård her ved EM?

- Ja, det synes jeg. Men det er jo lige for alle, så man må jo bare prøve at rette sig ind efter det, sagde Marit Røsberg Jacobsen.

Hendes landstræner, Thorir Hergeirsson, virkede efter kampen ikke synderligt utilfreds med selve udvisningen. Det var mere præstationen som helhed fra kampens svenske dommere, Maria Bennani og Safia Bennani, der mødte kritik.

- Jeg begynder at blive virkelig træt af at være forsøgskanin for dommerne. Unge, lovende dommere øver sig hos os for at blive gode nok til at dømme herrerne, sagde Norges landstræner ifølge VG til norsk TV 3.

Over for VG uddybede landstræneren sin kommentar:

- Vi er i 2018 og bruger fortsat EHF's kvindemesterskaber til at træne dommerne op. Det synes jeg ikke er rigtigt. Jeg ønsker at skabe en debat omkring det. Jeg har al respekt for dommerne. Nogle af dem er dygtige, mens andre ikke er gode nok til at være her endnu, siger Hergeirsson.

Den norske lejr blev også ramt af mere triste nyheder. Fløjspilleren Thea Mørk, der til daglig spiller i København Håndbold, er formentlig ude af EM efter to kampe.