EM håndbold

'Ekstremt farligt spil' i Danmarks kamp koster karantæne

En hård tackling mod Anne Mette Hansen har fået konsekvenser for polske Karolina Kochaniak, der går glip af holdets skæbnekamp.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Dommerne i søndagens kamp mellem Danmark og Polen var ikke i tvivl, efter de havde stoppet spillet og gjort brug af video på sidelinjen, efter at polske Karolina Kochaniak havde sendt Anne Mette Hansen i gulvet.

Direkte rødt kort i slutningen af første halvleg.

Det er ekstremt farligt spil

Bent Nyegaard, håndboldekspert

Det europæiske håndboldforbunds (EHF) disciplinærkommission tog efterfølgende sagen op og har tildelt Kochaniak én spilledags karantæne.

- Disciplinærkommissionen fandt, at spillerens handling møder karakteristikaene for usportslig optræden, hvilket fortjener yderligere sanktioner i form af én spilledags karantæne ved EM, skriver EHF.

Sanktionen rammer Polen hårdt.

De har kniven for struben i sidste gruppekamp mod Sverige, hvor en sejr på mindst fire mål er påkrævet, hvis polakkerne skal avancere til mellemrunden på svenskernes bekostning.

Øm efter tackling

Anne Mette Hansen fik i pausen behandling for ryggen, som hun slog i faldet. Det var dog ikke mere alvorligt, end at Danmark kunne gøre brug af hende i anden halvleg.

Efter kampen kunne hun godt mærke, at hun havde været i nærkontakt med gulvet.

- Den er lidt øm. Det var et hårdt slag, så jeg håber, det går fint. 

- Jeg oplever kun, at jeg lander ned på lænden, så det gør lidt ondt. Men nu må vi se. Jeg tror ikke, det er så slemt. Jeg tror, det bare er slaget, siger hun til TV 2 SPORT.  

Hun havde netop hamret bolden i mål, hvorefter Kochaniaks tackling i brystkassen sendte hende i gulvet.

- Nøj, den var grim den der. Vil I ikke godt lige gå ud og kigge på den, for det her er mindst et rødt kort, sagde TV 2 SPORT's kommentator Thomas Kristensen, mens ekspert Bent Nyegaard tilføjede:

- Det er ekstremt farligt spil. Anne Mette Hansen er oppe i fuldt stræk, hamrer bolden i mål og får så én på kassen. Det er noget af det farligste. Det er på toppunktet, og Anne Mette Hansen har ingen mulighed for at regulere sin krop.

Sverige mod Polen spilles tirsdag klokken 18 og kan ses på TV 2 SPORT, mens Danmarks gruppefinale mod Serbien kan ses på TV 2.