EM håndbold

Her er scenarierne for Danmark før gruppefinale

Landsholdet er sikker på at få to point med videre ved EM, men et nederlag til Serbien i sidste kamp kan få placeringsmæssige konsekvenser.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Danmark vandt søndag eftermiddag over Polen, hvilket betyder, at landsholdet nu er sikker på en plads ved mellemrunden ved EM.

Men om landsholdet skal have to, tre eller fire point med videre bliver afgjort i kampen mod Serbien på tirsdag klokken 21 på TV 2. Helt kort kan man sige, at hvis et hold vinder alle sine kampe i den indledende gruppe, kommer holdet ind i mellemrunden med fire point.

Man får kun point med videre i turneringen fra de modstandere, der også går videre.

Stillingen i gruppe A:

 1. Danmark - 4 point
 2. Sverige - 4 point (3 kampe)
 3. Serbien  - 2 point
 4. Polen - 0 point (3 kampe)

Kan blive fra ét til tre i gruppen:

Hvad Danmark ender med at blive i gruppen, er fortsat i spil. Danmark kan nemlig blive alt fra nummer et til tre i gruppe A, og det kan faktisk få ret stor betydning (se mere længere nede).

Det er dog kun i tilfælde af et nederlag til Serbien, at Danmark kan miste førstepladsen.

Danmark bliver nummer ét i gruppen og får fire point med i mellemrunden, hvis: Danmark slår Serbien.

Danmark bliver nummer ét i gruppen og får tre point med i mellemrunden, hvis: Danmark og Serbien spiller uafgjort.

Danmark bliver nummer ét i gruppen og får to point med i mellemrunden, hvis: Danmark taber med et mål til Serbien og scorer minimum 22 mål.

Danmark bliver nummer to i gruppen og får to point med i mellemrunden, hvis: Danmark taber med et mål til Serbien og scorer færre end 22 mål.

Danmark bliver nummer tre i gruppen og får to point med i mellemrunden, hvis: Danmark taber med to mål eller mere til Serbien.

Sådan afgøres placeringerne

 1. Point
 2. Point i indbyrdes opgør
 3. Målforskel i indbyrdes opgør
 4. Mål scoret i indbyrdes opgør
 5. Målforskel i alle kampe
 6. Flest antal mål i alle kampe
 7. Lodtrækning

Kilde: EHF

Mellemrunden

Danmark er i gruppe A og bliver i mellemrunden parret med gruppe B. I den finder vi Montenegro, Rusland, Frankrig og Slovenien.

 1. Rusland - 4 point (3 kampe)
 2. Frankrig - 2 point
 3. Montenegro - 2 point
 4. Slovenien - 2 point (3 kampe)

Før sidste spillerunde er Rusland sikker på at vinde gruppen og gå videre med fire point, mens Montenegro og Frankrig er sikker på at gå videre til mellemrunden.

Montenegro og Frankrig skal ud i en direkte duel om, hvor mange point de skal have med sig. En eventuel vinder vil tage to point med, mens begge hold får et point med ved uafgjort.

Dermed er uafgjort som udgangspunkt et rigtig godt resultat set med danske briller, hvor så vil Danmark - uanset hvordan det går mod Serbien - have flere point end gruppe B-rivalerne.

De to bedste hold i mellemrunden går videre til semifinalen.

Lyn-analyse

I og med Danmark krydser over med dødens pulje, er det meget vigtigt med fire point. Ikke dermed sagt, at det ikke kan lade sig gøre at komme i en semifinale, hvis holdet kun går videre med to point, men det lægger unægteligt et noget større pres på danskerne, fordi det lige præcis er Rusland, som ser rigtig stærke ud, og Frankrig og Montenegro. Især sidstnævnte har Danmark ikke den bedste historik imod, så det vil være helt fantastisk med fire point.

Placering er afgørende

Om Danmark bliver et, to eller tre i gruppen er afgørende for, hvordan landsholdets videre kampprogram kommer til at se ud.

Hvis Danmark tager førstepladsen, vil det give holdet en pause på fire dage efter opgøret mod Serbien, mens en anden- eller tredjeplads i gruppe vil betyde, at Danmark allerede skal spille igen torsdag. 

De eksakte tidspunkter bliver dog først besluttet, når kampene er på plads.