Nyegaards karakterbog: Klavs Bruun fik aldrig styr på kampen

Danmark tabte tirsdag aften til Serbien. Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

Danmark var aldrig i nærheden af sejren, da landsholdet tabte med 30-25 til Serbien i den sidste kamp i den indledende EM-gruppe.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard var efter kampen ikke imponeret over, hvad han så fra det danske landshold.

- Danmark formåede på intet tidspunkt at få en forsvarsformation til at fungere.

- Når du giver Andrea Lekic og de øvrige serbiske spillere så store muligheder for at vise, hvad de kunne, så er det et godt håndboldhold. Danmark lavede nærmest ikke et spilstop. Danmark havde problemer med det bredde serbiske spil, krydsspillet og Lekic' fornemmelse for spillet. Hende elsker de på Balkan i dag, lyder det fra Bent Nyegaard, der gerne havde set Danmark gribe kampen anderledes an.

- Jeg er overrasket over, at Klavs Bruun Jørgensen ikke valgte at ændre sin forsvarsformation til f.eks. et 5-1-forsvar. Danmark var aldrig inde i den kamp, og sådan er det nogle gange. Danmark fandt aldrig en nøgle.

Skulle han have spillet syv mod seks tidligere?

- Syv-mod-seks-spillet kunne være blevet brugt tidligere. Det overraskede mig også, at Mette Tranborg ikke fik en pause. Vi står tilbage med en masse spørgsmål, der ikke blev afprøvet. F.eks. et nyt forsvar, en pause til Mette Tranborg og syv-mod-seks.

Manglede Danmark Stine Jørgensen i dag?

- Vi manglede helt åbenlyst Stine Jørgensen i dag. Det var en svær kamp for de danske bagspillere.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Sandra Toft – 3

Hun kom slet ikke i gang og blev helt fornuftigt skiftet ud. Det er sjældent, at der er så lidt, der fungerer for hende. Men det var heller ikke en let opgave for hende, for hun fik ikke meget hjælp fra forsvaret. Gjorde det bedre i anden halvleg. 

Althea Reinhardt – 3

Hun gik ud fra første halvleg med 41 procent, men faldt sammen med resten af holdet i anden halvleg. Godt indhop til at starte med.

Stine Bodholt – 3

Hun er fint med angrebsmæssigt, men forsvarsmæssigt kunne hun slet ikke få kontrol. Det blev en smule bedre i anden halvleg. Og det får hun, fordi hun var effektiv i angrebet i en periode.

Kathrine Heindahl – 2

Én ud af tre i angrebet. Store problemer i forsvaret ligesom resten af holdet. Der manglede en sammenhængskraft, og hun skabte den heller ikke.

Sarah Iversen - UB

Kom aldrig på banen.

Trine Østergaard – 6 (kampens spiller)

Det er lige meget, hvad Østergaard rører ved i øjeblikket. Hun scorer både fra stregen og fløjen. Hun har vist, at hun trives fint med at være alene på fløjen.

Lærke Nolsøe – 2

Hun var i problemer. Scorer på en ud af fire. Hun kunne ikke håndtere denne kamp, og hun var udfordret forsvarsmæssigt.

Fie Woller – 5

Kommer ind og spiler 12 minutter, og det gør hun forrygende godt. Scorer på fire ud af fem forsøg, og hvis hun ikke havde haft en sko, der var for lidt for lang, så havde hun scoret på 5 ud af 5. Hun var tæt på at skabe spænding i kampen med sit indhop.

Kristina Jørgensen – 4

Hun var den af bagspillerne, der kom bedst igennem kampen. Hun var udfordret forsvarsmæssigt. Jeg synes, at hun skulle være gået højere for at udelukke nogle boldbaner. Havde masser af energi, men lavede også for mange tekniske fejl undervejs.

Anne Mette Hansen – 2

Det blev ikke hendes kamp hverken i forsvaret eller angrebet. Hun var god i andenbølgen i en periode. Men det blev simpelthen til for mange tekniske fejl. Og endda nogle store, der kostede.

Nadia Offendal – UB

Kom aldrig på banen

Mie Højlund – 2

Hun gjorde det fint nok, i de minutter hun fik. Især i syv-mod seks-spillet. I første halvleg var der simpelthen ikke plads til hende mod et offensivt serbisk forsvar.

Mette Tranborg – 2

Det var en af Mette Tranborgs svageste kampe. Hun var også udfordret i forsvaret. Hun kunne heller ikke lave spilstop og fik aldrig brugt sin fysik for alvor. I angrebet var det en rigtig skidt dag for hende. Hun lavede mange tekniske fejl, men hun får 2-tallet, fordi hun får scoret til sidst.

Line Haugsted - UB

Fik kun få minutter.

Anne Cecilie de la Cour - UB

Fik kun få minutter.

Lotte Grigel - UB

Kom aldrig på banen.

Klavs Bruun Jørgensen – 2

Den kamp, fik Klavs Bruun aldrig styr på. Det var en vanskelig opgave, fordi serberne spillede fint. Jeg synes, han var for længe om at skifte Sandra Toft ud og tage den første timeout. Han holdt også Mette Tranborg for længe på banen.

Frem for alt havde jeg gerne set, at han havde prøvet noget forsvarssmæssigt, så han kunne bryde serbernes rytme.