VM håndbold

Svensk landstræner chokerer: Stjerne gør comeback i VM-trup

Kim Andersson bliver en del af det svenske landshold, som i januar skal spille VM.

Efter to års pause fra landsholdet gør den svenske stjerne Kim Andersson comeback.

Tirsdag udtog den svenske landstræner, Kristján Andrésson, sin VM-trup, og her havde han fundet plads til 36-årige Andersson.

- For det første var jeg lidt chokeret, da jeg havde samtalen. Jeg troede ikke engang, at jeg var i med i overvejelserne omkring holdet, så jeg var som et lille barn juleaften. Jeg følte, spændingen var der, og det var meget tiltalende, at de spurgte, siger Andersson i en pressemeddelelse.

Den svenske landstræner synes selv, at højrebacken havde gjort sig fortjent til en udtagelse.

- Det er utroligt dejligt, at Kim kan og vil spille igen for landsholdet og gøre en stærk gruppe endnu stærkere. I betragtning af de kvaliteter han har, og det spil han har vist, har han fortjent en udtagelse. Han har en unik legesyge og har stadig en høj international klasse i begge ender af banen.

Afviste comeback

Rygterne omkring et comeback svirrede i efteråret, men det blev dementeret. Også af Andersson selv for en måned siden.

- Nej, jeg skal ikke være med til VM. Jeg er for gammel, sagde han, da han blev ringet op af Aftonbladet.

Kim Andersson optrådte senest i den svenske landskampstrøje ved OL i Rio i 2016. Her blev Sverige sidst i gruppen med nul point. Langt bedre gik det ved OL i 2012, hvor han var med til at vinde sølv.

Samme år blev han købt af AG København, hvorefter han fortsatte i projektet KIF Kolding København indtil 2015. Siden da har han spillet i Ystads IF.

Det er ikke den eneste 'Kim', der gør comeback på det svenske landshold. I begyndelsen af oktober blev det officielt, at Kim Ekdahl du Rietz også vender tilbage til landsholdet. Han stoppede i 2014 i en alder af 25 år, fordi han mistede lysten.

VM spilles i januar 2019 og afholdes i Danmark og Tyskland.