EM håndbold

- Vi fortjente ikke at vinde, siger Helle Thomsen efter drama

Holland kæmpede flot, men spillemæssigt havde de ikke fortjent at vinde EM-gruppekampen, mener deres danske træner Helle Thomsen.

Forløsningen var tæt på total for Holland sent mandag aften i Frankrig.

Hollænderne havde spillet en kamp under niveau mod et godt spillende spansk mandskab, men takket være en scoring i sidste sekund af Lois Abbingh kunne de juble over en sejr på 28-27.

Hollands danske landstræner Helle Thomsen jublede med. Hun kunne simpelthen ikke holde glæden tilbage i det øjeblik.

- Det bliver lidt vildt i forhold til jubel, når vi spiller så dårlig en kamp, som vi gør. De har os helt nede i sækken, sagde hun til TV 2 SPORT efter kampen.

Mange hollandske fejl

Holland smed et hav af bolde væk i anden halvleg, som Spanien isoleret set vandt med 16-14.

Efter opgøret erkendte Helle Thomsen, at hendes hold var heldige med at komme afsted med sejren.

Synes du, at I havde fortjent de to point?

- Nej, det synes faktisk ikke. Jeg synes, at Spanien spiller en god kamp, men nogle gange er det bare ikke helt fortjent det, man får med sig. Nu får vi to point, og det er rigtig dejligt.

Team Esbjergs hollandske profil Estavana Polman var ét stort smil efter opgøret, men var på linje med sin træner.

- Det er fantastisk. Vi spillede ikke særlig godt i anden halvleg, men når man vinder med én, kan jeg kun sige: Fuck, det er fedt, sagde hun til TV 2 SPORT i et interview, som hun startede på engelsk og sluttede på dansk.

Selvom det måske ikke var fortjent, at Holland vandt, ville Thomsen gerne rose sit hold for den indstilling, de havde vist.

- Vi ved godt, at nogle gange hvor vi ikke spiller på vores bedste, så kan vi vinde som i dag. Det, vi er blevet enige om, er, at vi altid giver os 100 procent og aldrig stopper, og det, synes jeg, at spillerne beviste i dag.

Med sejren over Spanien er Holland sikker på at vinde gruppen, hvor de i sidste kamp møder Kroatien.