EM håndbold

Norges EM-lejr klager over disse billeder under timeout

Den norske EM-lejr er på ingen måde imponeret over den måde, der blev filmet på under en timeout i kampen mod Tjekkiet.

Når den røde timeout-knap hamres i bund under EM, så er det oftest ensbetydende med, at man som tv-seer kan få et taktisk indblik i, hvad landstrænerne har af planer for de kommende minutter.

Under Norges 31-17-sejr mod Tjekkiet fik man dog alt andet end taktikbrættet at se, og det har mødt kritik i den norske EM-lejr. NRK har vist spillerne billederne, hvor anfører Stine Bredal Oftedals første kommentar er: "Åh Gud da," mens flere af holdkammeraterne heller ikke er imponeret over kameravinklen, hvor de norske ben er i fokus.

- Det var lidt voldsomt, siger Emilie Hegh Arntzen til NRK, mens Malin Aune slår fast, at billederne er knap så heldige, og det ville have været fint at få ansigterne med i stedet for.

Ifølge NRK skulle flere af spillerne have haft overskud til at smile af spørgsmålet om kameravinklen, men alligevel have udtrykt sig klart, at det er unødvendigt, at de skal filmes på den måde foran flere millioner TV-seere rundt omkring i Europa.

- Film længere oppe og få fokus på det, der sker i klyngen og på banen. Det er jo vigtigt for både os og dem, der ser på, at de får gode billeder og god underholdning, siger Györ-stjernen Veronica Kristiansen.

Samtidig bliver der opfordret til, at beskeden gives videre til relevante personer, og det er allerede sket. Nordic Entertainment Group (NENT), som har tv-rettighederne i Norge, havde allerede selv bemærket den anderledes vinkel under kampen.

- Dette er ikke billeder, vi har ansvaret for. Vi har kun vores eget studie i arenaen. EHF (det europæiske håndboldforbund, red.) og selskabet Infront har ansvaret for produktionen. Vi har taget kontakt til dem og sagt, at det ikke er acceptabelt, for vi reagerede selv på det under kampen, fortæller redaktøren for EM-sendingen i Norge, Andreas Toft.

Hos EHF bekræfter man, at de har modtaget beskeden, men at denne kameravinkel blev brugt, fordi de norske spillere stod så tæt, at det var svært at filme dem andre steder fra. Samtidig slår kommunikationschef JJ Rowland dog fast, at EHF har taget en snak med Infront, og at man vil tilpasse sig ønsket fra Norge i de næste kampe.

Samtidig vil de norske spillere også gøre deres, forklarer anfører Stine Bredal Oftedal:

- Det kan være, at en smule af det er vores egen skyld, fordi vi står så tæt, at der ikke er plads til kameraet. Så det skal vi måske passe på med, for vi har ikke behov for den slags billeder.

Det var kun i kampens første timeout, at denne vinkel blev taget i brug. I de efterfølgende to timeouts var det tilsyneladende muligt at finde andre vinkler til at filme de norske timeouts, hvor man også kunne se taktikbrættet.