’Overvældende følelser’ endte i tårer: Kommer ikke til at ske igen

16x9
Sarah Iversen og landstræner Klavs Bruun Jørgensen i samtale under træningen i Nantes. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Den danske stregspiller Sarah Iversen er beæret over at være en del af landsholdet under EM i Frankrig.

Danmark spiller første kamp i mellemrunden mod Frankrig. Den kan ses torsdag klokken 18 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Når Sarah Iversen snakker om det danske landshold, slår hendes øjne gnister.

- Alle de her oplevelser er sindssygt at være med til. Det er vanvittigt, at jeg får lov til at opleve det, siger hun.

Gnisterne i den 28-årige stregspillers øjne antænder en følelse af stolthed og passion så stor, at hun har svært ved at beskrive, hvor meget det betyder at være af sted med landsholdet under en slutrunde.

- Det er sådan en ’lillepige-drøm’. Det begyndte som en hobby, hvor man dårligt kunne kaste en meter med bolden, og nu står jeg her og er en del af Danmarks bedste. Det bliver bare ikke større, og det er svært for alvor at sætte ord på, siger den 28-årige stregspiller til TV 2 SPORT.

Når Sarah Iversen trækker i landsholdstrøjen, er det ikke svært at få øje på, hvor meget hun brænder for det. Hun efterlader alt inde på banen, og hendes trofaste tandbeskytter vidner om, at hun er klar til at slås for hver en meter. Det betyder noget at være til EM i Frankrig.

 ”Det er nok sidste gang, at det kommer til at ske,
”Det er nok sidste gang, at det kommer til at ske," siger Sarah Iversen om de våde øjne. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Det kom også til udtryk ved en træning i mandags. Her løb følelserne af med hende, da en samtale med landstræneren, Klavs Bruun Jørgensen, endte i tårer hos den ellers så hårdhudede Herning-Ikast-streg.

Efter at have fået situationen lidt på afstand forklarer hun nu, hvordan landstrænerens empati resulterede i våde øjne.

- Vi gik egentlig bare og snakkede og havde en virkelig god snak. Han ville høre, hvordan jeg havde det og rose mig lidt. Det er så overvældende at være her, fordi det bare er så fedt, så nogle gange er man bare glad og let til tårer, siger Sarah Iversen og tilføjer bestemt:

- Og jeg er ikke en type, der normalt græder. Så jeg sagde til ham: ”Det er nok sidste gang, at det kommer til at ske"

- Han sagde, at det klæder mig, og at det er godt at vise nogle følelser engang imellem. Der skal ikke så meget til, når man er så tæt på hinanden og kommer ind under huden på hinanden, siger hun til TV 2 SPORT.

Klavs Bruun er som en far på landsholdet

Sarah Iversen fik landsholdsdebut i foråret 2015 i en Golden League-kamp mod Frankrig. Sommeren samme år overtog Klavs Bruun Jørgensen ansvaret for det danske landshold, og i 2017 udtog han Sarah Iversen, som havde været inde og ude af landsholdet inden da, til VM i Tyskland.

Dette var stregspillerens slutrundedebut, og her gjorde hun det så godt, at hun siden har været en fast del af Klavs Bruun Jørgensens udvalgte. Derfor har hun på tætteste hold kunnet opleve, hvordan det er at være dansk landsholdsspiller under den karismatiske landstræner.

Hvad betyder Klavs Bruun Jørgensen for dig?

- Meget. Han er jo faderen på holdet - uden at det skal lyde forkert. Det er ham, der samler os op. Det er ham, der stiller kravene. Man vil gerne levere og leve op til de forventninger, han har. Og så er han god til at tage sig af os, både når det går godt og dårligt og komme med nogle dårlige jokes for at sørge for, at humøret er i top, siger Sarah Iversen.

Efter tre kampe ved årets EM har landstræneren gjort brug af stregspilleren i samlet set 24 minutter. Konkurrencen er hård inde på positionen, hvor ligakollegaerne Stine Bodholt og Kathrine Heindahl indtil videre har sat sig på hoveddelen af spilletiden.

- Det er klart, at når jeg er her, så vil jeg gerne ind at spille, og det er jo hårdt, når jeg ikke får lov at spille. Men samtidig ved jeg efterhånden godt, hvordan hierarkiet er, og så handler det bare om at affinde sig med rollen og byde ind.

- Jeg ved også, at jeg skal være der 100 procent, når jeg får chancen, og være sådan en spiller, som han ved, at han kan sætte ind, fordi han ved, hvad han får. Jeg vil fortsætte med at give den fuld smadder til træning og bare være omkring holdet, siger Sarah Iversen.

Sarah Iversen, Klavs Bruun Jørgensen og resten af det danske landsholds næste opgave er en kamp mod de franske værter i den første kamp i mellemrunden. Den vigtige kamp begynder torsdag klokken 18.