Svensk stjerne holder skade hemmelig for modstanderne

En af verdens bedste forsvarsspillere, svenske Sabina Jacobsen, døjer med en skade, hun pådrog sig mod Serbien.

Se alle kampe fra EM på TV 2 PLAY

Sverige sled sig videre til mellemrunden ved EM med en etmålssejr over Polen tirsdag, men svenskerne har langt fra vist storspil i gruppespillet.

Hvad værre er, så måtte de i en stor del af kampen mod polakkerne undvære forsvarsgeneralen Sabina Jacobsen fra den rumænske storklub CSM Bucuresti, fordi hun døjer med en skade. Efter godt 20 minutter tog hun plads på bænken og endte med kun at få 13 minutter på banen i alt.

- Jeg kunne mærke en skade, siger hun til Aftonbladet.

- Jeg vil ikke sige, hvad det er, men den kom i sidste kamp (mod Serbien, red.).

Sabina Jacobsen vil ikke fortælle mere om skaden, fordi hun ikke vil have, at de kommende modstandere i mellemrunden udnytter det til deres fordel.

Hun garanterer nemlig, at hun spiller, når Sverige indleder mellemrunden torsdag mod Montenegro.

Nomineret til verdens bedste

Da Sverige i 2014 vandt EM-bronze, blev Jacobsen kåret som turneringens bedste forsvarsspiller, mens hun sidst år var nomineret til titlen som verdens bedste forsvarsspiller.

- Sabina er en virkelig vigtig forsvarsspiller for os, som er garant for megen energi, og som styrer sine holdkammerater, siger landstræner Henrik Signell til Aftonbladet.

Op til EM i Frankrig pådrog Sveriges største stjerne, Isabelle Gulldén, sig en skade, som hun sled med helt op til starten af slutrunden.

Hun blev dog klar og har spillet i alle Sveriges gruppekampe, men da skæbnekampen mod Polen spidsede til i anden halvleg, tog Gulldén plads på bænken.

Det havde dog ikke noget med skaden at gøre.

- Jeg spillede bare dårligt, og så bliver det bænken. Det var ikke min kamp. Man skal spille nogle rigtig dårlige kampe i en turneringen, så det var skønt, at den kom i dag (tirsdag, red.), sagde hun ifølge Expressen til TV3 efter kampen.

Sverige vandt med 23-22 og tager to point med sig i den uhyggeligt svære mellemrunde, hvor svenskerne - ligesom Danmark - møder Montengro, Frankrig og Rusland.