EM håndbold

Svensker sparket i maven - en svinestreg, siger ekspert

I kampen mellem Sverige og Polen fik Carin Strömberg en hård medfart, da hun blev nedlagt med fem minutter tilbage af opgøret.

Der var ikke megen tvivl i stemmen på TV 2 SPORTs ekspertkommentator Lærke Møller, da hun så svenske Carin Strömberg falde hårdt til jorden i tirsdag aftens EM-kamp mod Polen.

- Det er en svinestreg, lød det fra Lærke Møller.

Den svenske playmaker, som til daglig spiller i Viborg, udfordrede med høj fart polske Joanna Woloszyk, som ikke havde i sinde at lade hende passere på det afgørende tidspunkt i kampen, hvor det med fem minutter tilbage var helt lige.

- Det virker til, at hun (Woloszyk, red.) tror, at Strömberg skal gå til højre for sig selv, og så kommer hun over på det forkerte ben. Men derfor er det jo stadig en kæmpe svinestreg at løfte modsatte ben op for at stoppe hende.

Efter 40 sekunder i smerter rejste Carin Strömberg sig og forlod banen på egen hånd. Efter kampen lagde hun da heller ikke skjul på, at tacklingen i maven kunne mærkes.

- Jeg fik hendes knæ i maven, og jeg tabte luften fuldstændig. Det gjorde ondt, siger Carin Strömberg til TV 2 SPORT.

Kampens spanske dommerpar, Ignacio Serradilla Garcia og Andreu Marin, kvitterede med en to-minutters udvisning til Joanna Woloszyk og så aldrig ud til at overveje at hive det røde kort frem.

- Det var bare en mærkelig situation, og jeg tror ikke, at der var nogen ond hensigt, siger Carin Strömberg, som samtidig forsikrer, at hun er helt klar til mellemrundekampene.

Disse kvalificerede Sverige sig til, da de trods polske drillerier formåede at vinde kampen 23-22.

Det blev tæt mod slutningen, men Sverige holdt stand og er videre til mellemrunden. Video: Magnus Stig Christensen