Danmark har før slukket lyset for værterne

I sine seneste to kampe mod værtsnationer ved slutrunder har Danmark vundet. Nu venter Frankrig ved EM.

Danmark spiller første kamp i mellemrunden mod Frankrig. Den kan ses torsdag klokken 18 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Der er gået 362 dage, siden Danmark sidst vandt over en værtsnation ved en slutrunde. Dengang gik det ud over Tyskland, som danskerne ekspederede ud af VM med en overlegen 31-28-sejr.

Torsdag er det igen tid. Tid til omgivelser, hvor størstedelen af de mange tusinde fremmødte ønsker Danmark det værste og hjemmebaneheltene fra Frankrig det bedste.

- At have muligheden for at slå Frankrig her er en kæmpe motivationsfaktor. Det ville være for sindssygt, hvis vi kan slå værtsnationen med over 10.000 tilskuere i ryggen. Det er en opgave, vi tager virkelig seriøst og ved, at vi skal præstere maksimalt. Og så må vi jo dø bagefter, hvis det er det, jeg skal til, siger Sarah Iversen til TV 2 SPORT.

Danmark er på forhånd undertippede mod de franske værter og VM-vindere, men det tager de ikke så tungt. Faktisk prøver de ifølge en af de mere rutinerede kræfter at vende det til deres fordel.

- Vi har allerede snakket om, at vi har alle muligheder for at slå Frankrig. I og med at der kommer så mange mennesker og kommer til at være så stort et tryk, at det måske ryster franskmændene mere end os, siger Trine Østergaard.

Kan I ligefrem bruge forventningspresset på Frankrig til jeres fordel?

- Det synes jeg helt sikkert, vi kan. Selvom de kommer til at buhe af os, tror jeg, at det bliver en fed kamp, og at de måske er lidt mere nervøse, end vi er.

Både Trine Østergaard og Sarah Iversen var en del af holdet, som slukkede lyset for Tyskland i Magdeburg sidste år. Faktisk er der 12 gengangere i den danske trup i år.

Med mod Tyskland i 2017

 • Sandra Toft
 • Althea Reinhardt
 • Sarah Iversen
 • Fie Woller
 • Kathrine Heindahl
 • Lotte Grigel
 • Stine Bodholt
 • Mette Tranborg
 • Kristina Jørgensen
 • Trine Østergaard
 • Stine Jørgensen
 • Line Haugsted

Kan I tage noget med fra kampen mod Tyskland sidste år?

- Ja, det kan vi helt bestemt. Det er godt til os at være underdog, og det er man, når man møder værtsnationen. Vi spiller bedst, når vi ikke har presset på vores skuldre. Oplevelsen i Tyskland er noget, jeg aldrig glemmer. Det er noget, man som håndboldspiller hungrer efter. Vi vil gøre alt for sådan en oplevelse igen, siger Sarah Iversen.

Inden sejren over Tyskland har Danmark også gjort det onde ved Ungarn, da de sammen med Kroatien lagde gulv til EM i 2014. Det skete i Debrecen, hvor danskerne kørte rundt med en flok rådvilde ungarere. Dengang var de nuværende EM-spillere Trine Østergaard, Sandra Toft, Stine Jørgensen, Anne Mette Hansen samt Lotte Grigel en del af truppen.

Selvom sidstnævnte ikke får meget spilletid under årets slutrunde, vil hun forsøge at bidrage med det, hun kan, inden storkampen mod de franske giganter – og det er blandt andet gode råd til de yngre spillere i truppen.

- Det kommer til at være en kamp med supermeget knald på. Derfor skal man huske lige at trække vejret og slå koldt vand i blodet, fordi det kan godt virke en lille smule overvældende, når man står derinde med Frankrig på hjemmebane og et fransk publikum, der giver rigtig meget gas, siger Lotte Grigel, som med sine 27 år er en af de ældre spillere på holdet med en gennemsnitsalder på 24,6 år.

Året inden sejren over Ungarn oplevede Danmark dog, hvordan det føles at tabe til værtsnationen, da de ved VM i Serbien led et knebent 22-23-nederlag. Dette er det seneste af slagsen til værterne ved en slutrunde.

Torsdag aften får vi svaret på, om Danmark laver et hattrick i sejre over slutrundeværter, når de møder Frankrig klokken 18.