EM håndbold

Fransk profil er voldsomt irriteret over Danmarks spil

Ifølge Danmarks første modstander i mellemrunden bliver det et drabeligt opgør.

Se Danmark-Frankrig på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 18

Der er meget mere end to point på spil, når Danmark og verdensmestrene fra Frankrig torsdag klokken 18 mødes i mellemrunden ved EM.

Holdene har mødt hinanden 13 gange ved mesterskaber siden årtusindskiftet. Det er blevet til 9 danske sejre, men seneste møde i bronzekampen ved EM i 2016 endte med fransk sejr. Begge nationer har to point med sig i mellemrunden, hvor taberen af aftenens kamp er rigtig dårligt stillet i forhold til at gå videre til semifinalen.

Over for den franske sportsavis L'Equipe puster den rutinerede bagspiller Camille Ayglon til ilden forud for opgøret.

- De mangler ydmyghed, siger Ayglon ifølge L'Equipe med et smil, men tilføjer:

- Så snart de har leveret to gode præstationer, føler de, de spiller bedre end alle andre. Det er lidt deres specialitet.

Danmark vandt de to første kampe ved EM med 30-29 over Sverige og 28-21 over Polen.

Det blev fulgt op af et nederlag på 30-25 til Serbien, hvor Danmark slet ikke var i nærheden af sejren, og dermed missede de chancen for at tage fire point med i mellemrunden.

Også stregspilleren Béatrice Edwige understreger, at opgøret mellem Frankrig og Danmark bærer præg af "fjendtlighed".

- Det kommer til at koge. Danskerne vil forsvare aggressivt ligesom Montenegro, men de ved ikke, hvordan man gør. Det irriterer mig voldsomt, siger hun til L'Equipe.

- Vi har stridigheder med dem. De vil prøve at tage os overlegent. Jeg kan ikke vente.

Danmark og Frankrig mødtes kort før EM i en intens og tæt testkamp, hvor franskmændene vandt med 22-20.

Frankrig, der er vært for EM, kom skidt fra start med et nederlag til Rusland, men siden blev det til sikre sejre over Slovenien og Montenegro.

Som vært håber den franske landstræner, Olivier Krumbholz, at drage fordel af arenaen i Nantes med plads til 8500 tilskuere. I de indledende kampe spillede Frankrig i en mindre arena i Nancy.

- Vi er ved at komme til den afgørende del, og vi får brug for støtten. Det er en større hal end det, vi er vant til, men det er meget positivt for os. Jeg regner med en ottende spiller, for publikum her er larmende, og de opmuntrer. Der bliver en dejlig stemning, siger Krumbholz.

Kampen mellem Danmark og Frankrig spilles klokken 18 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.