Heindahl melder sig klar til at 'flække' fra uventet position

Klavs Bruun Jørgensen kan godt have Kathrine Heindahl i overvejelserne, hvis han mangler en spiller i bagkæden. Det mener stregspilleren selv.

Ét mål. Det var, hvad Kathrine Heindahl fik sendt i kassen i Danmarks nederlag til Serbien - men hvilket et af slagsen.

Stregspilleren, der normalt er garant for en god slåskamp på stregen, hvor hun kan udnytte sin fysik, fløj af sted i et kontraangreb. 10 meter fra mål steg hun op, og så bankede hun ellers bolden ind bag den serbiske målvogter.

- Jeg får bolden fra Østergaard, og jeg tror nok, jeg er lidt tættere på mål, end jeg egentlig er. Der går nok ikke så meget igennem hovedet, andet end den bare skulle have en over nakken. Et splitsekund overvejede jeg, om jeg skulle spille Østergaard igen, men så tænkte jeg, at jeg tog den selv, siger Heindahl med et smil.

'Jeg melder mig gerne'

Den fysisk stærke Odense-streg spillede i sine tidlige år både som stregspiller og venstre back, hvor man på ungdomsholdene var to år i træk, inden man rykkede op til den næste årgang. Når Heindahl var den yngste på holdet, var hun stregspiller, mens hun indtog pladsen som venstre back, når hun var den ældste.

Er du bedst som stregspiller eller venstre back?

- Arg, jeg vil sige, at jeg nok er bedst som stregspiller, men venstre back ligger lige under.

Overvejer du comeback på den position?

­- Nu har jeg i hvert fald vist, at hvis der skulle mangle lidt skudkraft ude bagfra, så melder jeg mig gerne.

- Det var i ungdomsårene, at jeg var flækker ude på venstre back. Jeg tror, jeg har en enkelt U18-kamp eller to som venstre back, og ellers er det noget, jeg leger lidt for sjov til træning en gang i mellem, lyder det fra Heindahl, der igen ikke kan lade være med at skjule sit smil.

Nyegaard: 'Tak for den, Heindahl'

Den 26-årige Odense-spiller ofrede sig så meget, hun også fik en skulder i hagen og slog knæet. Hun melder sig dog helt klar til første mellemrundekamp mod Frankrig, ligesom hun alligevel slår fast, det nok er meget godt, hun er endt på stregen.

- Det år, man skulle indstilles til unionstræningen på Fyn, var jeg stregspiller. Så jeg blev meldt til som stregspiller og har igennem DHF-regi altid været stregspiller.

- Og det er jo endt meget godt, så det kan jeg nok være fint tilfreds med, siger Heindahl, der modtog roser fra håndboldekspert Bent Nyegaard under kommenteringen.

- Tak for den, Heindahl. Den kunne jeg godt have set, hun havde spillet videre, sagde Nyegaard imponeret over Heindahls evner ude bagfra.

Danmark spiller første kamp i mellemrunden mod Frankrig. Den kan ses torsdag klokken 18 på TV 2 og TV 2 PLAY.