EM håndbold

Nyegaards karakterbog: - Målmændene dumper, efter forsvaret faldt sammen

Danmark fik torsdag aften klø af Frankrig. Nedenfor kan du se Bent Nyegaards karakterer til de danske spillere.

TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard dumper begge danske målvogtere, efter Danmark tabte med 23-29 til Frankrig torsdag aften.

Nyegaard understreger dog, at de heller ikke fik meget hjælp fra forsvaret.

- Landsholdets mangler blev udstillet. Defensiven er simpelthen ikke god nok. Frankrigs effektivitetsprocent var på 76 procent. Det er vanvittigt højt.

- Frankrig har otte spillere, der scorer på 100 procent. Det er uhørt.

- Det siger noget om, at de danske målmænd ikke har spillet godt, men det siger også noget om samarbejdet mellem det danske forsvar og målmændene, lyder det fra Bent Nyegaard.

Dannmark var aldrig i nærheden af at skabe spænding. Og derfor var det et fransk landshold, der ikke for alvor behøvede at spille sig ud, vurderer Bent Nyegaard.

- Danmark var med til 8-10, herfra kiggede Frankrig sig ikke tilbage. Den franske landstræner fik alle spillere i gang. Det viser meget godt, at det var hurtigt, Frankrig fik styr på kampen.

- Det hører med til historien, at det er et talentfuldt dansk landshold, der lige i de her timer overmatches af mere rutinerede hold på den store scene. Det danske landshold er ikke klar til at tage det her ryk, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

Sandra Toft – 1

Der er ikke så meget at sige. Hun har én redning på 14 skud og kom aldrig ind i kampen.

Althea Reinhardt – 1

Reinhardt har et par redninger mere end Sandra Toft, men de få redninger, hun har, er ikke nok til at have indflydelse på kampen.

Stine Bodholt – 3

Tilkæmper sig et par straffekast. Hun scorer ikke, og i starten af kampen får hun egentlig dækket pænt op omkring sig. Men det er som om, at hun heller ikke kan finde rytmen og ikke er på sit sædvanlige topniveau.

Kathrine Heindahl – 4

Hun fik igen i dag rigtig meget spilletid. Det håndterede hun egentlig udmærket. Scorede på én ud af to, tiltrak nogle straffekast og var godt med i forsvaret, indtil det også faldt fra hinanden.

Sarah Iversen – UB

Fik ikke nok spilletid.

Trine Østergaard - 2

Så var det pludselig nedtur for Danmarks skarpeste indtil nu. Hun havde et par enkelte gode forsvarssituationer, men lavede også fejl der.

Lærke Nolsøe – UB

Var ikke på banen.

Fie Woller – 4

Ganske udmærket præstation, hvor hun scorer på fem ud af syv. En af de spillere, der slap hæderligt fra opgaven.

Kristina Jørgensen – 4

Hun er et stort talent, der igen i dag viste, hvad hun er lavet af. Viste god fight og har landstrænerens tillid. Hun giver den fuld gas, er god på sit assistspil og sine afslutninger. Men hun viser også, hvorfor hun stadig er et talent, der kan lave fejl. Det er kampe som denne, der udvikler hende.

Anne Mette Hansen – 4 (kampens spiller)

Hun er inde i en rigtig god udvikling. Hun har noget af det drive, der skal til for at klare sig på det her niveau. Hun scorer på fire ud af otte og har nogle gode assists. Men hun mangler også erfaringer. Nogle gange ligner hun en, der har erfaring, men andre gange bliver hendes spil for stresset. Der er desværre ikke ældre spillere på landsholdet, der kan tage sig af hende lige nu. Det skifter virkelig fra plus/plus til minus/minus.

Hun skal også have, at hun er evigt fightende, men også at hun bliver lidt for vild i forsvaret nogle gange.

Stine Jørgensen – 2

Det er tydeligt, at det bliver vanskeligt for hende, som tiden går. Hun mangler spilletid. Der er nogle fejlafleveringer fra hende, som hun normalt ikke laver. Hun skal have mere tid til at komme tilbage. Hun manglede også lidt i forsvaret. Klavs Bruun nøjes også med at give hende ti minutter.

Lotte Grigel – UB

Scorede på to straffekast.

Mie Højlund – 2

Hun udvikler sig gennem spilleminutter. Hun er nul på to. Hendes spilletid er udviklende. Der kommer fejl, fordi hun spiller for hektisk, men hun tør, hun gemmer sig ikke, og det er måden, man kommer frem på.

Mette Tranborg – 4

Startede forrygende og kom godt på den udvendige side af sin oppasser. Hun scorer på tre ud af fire og har et par assists. Hun forsvinder, fordi hun får tre udvisninger. Halvanden af dem burde aldrig have været dømt.

Mette Tranborg måtte se de sidste fem minutter fra tilskuerrækkerne Video: TV 2 SPORT

Anne Cecilie de la Cour – UB

Spillede ikke nok.

Line Haugsted – 3

Kom til at dække i 5-1-forsvaret. Den opgave løste hun fornuftigt. Det var kun forsvarsarbejdet, det blev til. Jeg ville godt have set hende lidt tidligere. Jeg synes, at hendes fight og gejst var rigtig god, men hun nåede ikke at sætte sit præg.

Klavs Bruun Jørgensen – 2

Klavs Bruun slås med, at hans hold ikke har erfaring nok til at matche Frankrig. I andre kampe har han fået sit hold til at kæmpe hele vejen igennem. I dag lykkedes det ikke så godt.

Jeg ville måske have forsøgt tidligere med syv-mod-seks-spillet. Danmark var nede med fem efter 36 minutter, og her kunne man have overvejet at skifte taktik. Hans hold er ikke klar til at spille offensivt forsvar. Landsholdets forsvar blev udstillet, jo højere det gik i løbet af kampen. Gerne et 5-1-forsvar, men det andet her blev for offensivt.

Jeg vil gerne understrege, at det ikke er nogen let opgave i øjeblikket at være landstræner, for erfaringsbasen er der ikke i øjeblikket, og alternativer er der ikke så mange af. Klavs Bruun tager kun én timeout i anden halvleg, og det, synes jeg, er en fejl. Jeg tror generelt, at holdet har brug for, at han tager hånd om dem så meget som muligt og snakker med dem.