EM håndbold

Overrasket Klavs Bruun gik til pause og tænkte ’hvad er det, der foregår?’

Danmarks landstræner havde egentlig en noget bedre fornemmelse af sit holds første halvleg mod Frankrig, end hvad måltavlen antydede.

30 minutter kan gå stærkt, når man står på sidelinjen og dirigerer Danmarks bedste spillere i en kamp mod verdensmestrene og EM-værterne fra Frankrig.

Det måtte Klavs Bruun Jørgensen sande torsdag aften, da han efter den første halvdel af kampen kiggede på måltavlen og kunne se tallene ’11-17’.

- Jeg gik til pause med en fornemmelse af ’hvad fanden er det, der foregår?’ Vi var bagud med seks, og jeg syntes, vi havde spillet en god kamp, siger Klavs Bruun Jørgensen og uddyber:

- Forsvarsmæssigt var der noget, der godt kunne have været bedre, men spillerne viste hele halvlegen, at de troede på det. Det stod 17-11, og det var slet ikke min fornemmelse. Men tallene lyver jo ikke.

Landstræner roser spillernes karakter

Selvom det tidligt i anden halvleg stod klart, at danske point var yderst usandsynlige, blev Klavs Bruun Jørgensens spillere ved med at kæmpe. Præcis som mod Serbien, hvor scenariet var lidt af det samme.

Kampgejsten resulterede i, at Danmark spillede lige op med de franske værter i anden halvleg, som endte 12-12, og det sætter landstræneren pris på.

- Jeg har stadigvæk stor tiltro til det her hold. Igen i dag viser vi, at selvom vi er langt bagud i det, der ligner en lukket fest, bliver ved med at spille. Det er jeg meget tilfreds med. Jeg synes, de viser enormt god karakter, siger Klavs Bruun Jørgensen.

På en anden dag ville der ifølge landstræneren have været muligheder for at åbne dørene til ’den lukkede fest’ – eller i hvert fald banke på.

- Jeg holder stadig fast i, at vi nok skal komme til at bide de her i haserne, men det gjorde vi ikke i dag. De rammer en rigtig flot kamp, og især forsvarsmæssigt mangler vi de sidste 10-15 procent. Og når man møder sådan et godt hold på hjemmebane, er det bare sådan, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Danmark har nu tre dage til at sunde sig på 23-29-nederlaget og til at gøre sig klar til at møde OL-vinderne fra Rusland på mandag.