EM håndbold

Søvnproblemer får Norges største stjerne til at overveje medicin

Flere norske spillere har problemer med at sove ved EM. Holdets anfører ser intet problem i at medicinere sig ud af det.

Kampstart klokken 21.

Det har været et vilkår for Norge i de to seneste af holdets EM-kampe. 

- Jeg er en af dem, der kæmper med at falde i søvn efter de sene kampe. Efter en 21-kamp vil der være nogle ekstra timer, hvor man ligger og vrider sig lidt, siger den norske anfører, Stine Bredal Oftedal, ifølge TV 2 Norge.

Oftedal, der blev kåret til den mest værdifulde spiller ved sidste års VM-slutrunde, overvejer at hjælpe sig selv på vej.

- Jeg har undgået at bruge medicin hidtil, men hvis det en dag føles nødvendigt, vil jeg bruge det, forklarer hun.

'Pusher absolut ikke sovepiller'

Men der er ikke megen hjælp at hente hos Norges landsholdslæge, Nils Ivar Leraand, der er glad for at sove længe.

- Jeg er virkelig B-menneske, og jeg fungerer som et frossent lokomotiv, der skal varmes op med sort kaffe for at starte, siger han.

Leraand afviser, at der er frit spil med sovemedicin i den norske lejr:

- Vi pusher absolut ikke sovepiller, og vi er vældig restriktive, når det gælder brug af medicin med tanke på søvn. Vi har tidligere brugt et allergipræparat, som gør dig mere klar til at sove uden de bivirkninger, som en sovepille har.

Det norske landshold har ikke imponeret ved slutrunden, hvor det foruden storsejren over Tjekkiet er blevet til nederlag mod både Tyskland og Rumænien. Derfor har nordmændene ingen point med i mellemrunden.

Her skal Norge i aktion første gang fredag, hvor modstanderen hedder Ungarn. Kampen starter klokken 21 og vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.