Stine J√łrgensen tilbage i truppen - debutant ryger ud

Landsholdets anf√łrer, Stine J√łrgensen, er tilbage i truppen efter to kampe p√• tilskuerr√¶kkerne.

Se Danmark-Frankrig på TV 2 og TV 2 PLAY

N√•r Danmark torsdag klokken 18 m√łder de franske EM-v√¶rter, bliver det med anf√łreren tilbage i truppen.

Senest klokken 9 skulle landstr√¶ner Klavs Bruun J√łrgensen aflevere navnene p√• spillerne til f√łrste kamp i mellemrunden mod Frankrig, og her er Stine J√łrgensen skrevet ind blandt de 16 spillere det vigtige opg√łr, hvor en sejr vil √łge Danmarks chance for en plads i semifinalerne betragteligt.

Stine J√łrgensens holdkammerat i Odense H√•ndbold, Nadia Offendal, der er slutrundedebutant, er r√łget ud af truppen til fordel for anf√łreren, mens ogs√• det 20-√•rige fl√łjtalent Mathilde Hylleberg sidder udenfor.

- Det giver noget tiltr√¶ngt erfaring. Det har v√¶ret tydeligt, at Anne Mette Hansen og Mette Tranborg tr√¶nger til en rutineret iblandt dem. Det var et af hovedproblemerne mod Serbien. De lavede rigtig mange tekniske fejl. Det kommer der forh√•bentlig mere styr p√•, n√•r Stine J√łrgensen tr√¶der ind, siger TV 2 SPORT's h√•ndboldekspert Bent Nyegaard.

Overraskende udskiftning

Han er en smule overrasket over, at det er Nadia Offendal - og ikke Lotte Grigel - der glider ud af truppen. Offendal var med i den f√łrste trup p√• 14 spillere, som landstr√¶neren pr√¶senterede, mens Grigel siden blev efterudtaget.

- Jeg synes, det er overraskende. Det modstrider udtagelsen. Jeg har dog noteret mig, at Grigel har v√¶ret foretrukket. Tr√¶ningerne m√• have vist, at udtagelsen af Offendal var forkert. Jeg till√¶gger det selvf√łlgelig betydning, hvem der ikke er med, men i kampen mod Frankrig ser jeg ikke Offendal eller for den sags skyld Grigel have en stor rolle, siger Nyegaard.

- Der er ingen tvivl om, at Grigel er med i kraft af mere erfaring, og fordi det bliver en stor kamp. Hun har i perioder en mulighed for at give angrebet mere sammenhængskraft, men det må alligevel være ekstremt skuffende for Offendal.

Truppen

  • M√•lvogtere‚Ä®: Sandra Toft‚Ä®, Althea Reinhardt
  • Stregspillere‚Ä®: Stine Bodholt‚Ä®, Kathrine Heindahl‚Ä®, Sarah Iversen
  • Fl√łjspillere‚Ä®: Trine √ėstergaard‚Ä®, L√¶rke Nols√łe‚Ä®, Fie Woller
  • Bagspillere‚Ä®: Kristina J√łrgensen‚Ä®, Anne Mette Hansen, Line Haugsted‚Ä®, Stine J√łrgensen, Lotte Grigel‚Ä®, Mie H√łjlund‚Ä®, Mette Tranborg, Anne Cecilie de la Cour

Opereret i oktober

I oktober blev Stine J√łrgensen opereret for en meniskskade, men endte alligevel med at blive klar til slutrunden i Frankrig.

Hun spillede 35 minutter, da Danmark vandt åbningskampen med 30-29 over Sverige, men i de sidste gruppekampe mod Polen og Serbien var hun ude af truppen og sad på tilskuerrækkerne for at passe ekstra godt på knæet.

28-√•rige Stine J√łrgensen er med 132 landskampe den mest rutinerede spiller i den danske trup. Hun har scoret 425 m√•l.