EM håndbold

Stine Jørgensen tilbage i truppen - debutant ryger ud

Landsholdets anfører, Stine Jørgensen, er tilbage i truppen efter to kampe på tilskuerrækkerne.

Se Danmark-Frankrig på TV 2 og TV 2 PLAY

Når Danmark torsdag klokken 18 møder de franske EM-værter, bliver det med anføreren tilbage i truppen.

Senest klokken 9 skulle landstræner Klavs Bruun Jørgensen aflevere navnene på spillerne til første kamp i mellemrunden mod Frankrig, og her er Stine Jørgensen skrevet ind blandt de 16 spillere det vigtige opgør, hvor en sejr vil øge Danmarks chance for en plads i semifinalerne betragteligt.

Stine Jørgensens holdkammerat i Odense Håndbold, Nadia Offendal, der er slutrundedebutant, er røget ud af truppen til fordel for anføreren, mens også det 20-årige fløjtalent Mathilde Hylleberg sidder udenfor.

- Det giver noget tiltrængt erfaring. Det har været tydeligt, at Anne Mette Hansen og Mette Tranborg trænger til en rutineret iblandt dem. Det var et af hovedproblemerne mod Serbien. De lavede rigtig mange tekniske fejl. Det kommer der forhåbentlig mere styr på, når Stine Jørgensen træder ind, siger TV 2 SPORT's håndboldekspert Bent Nyegaard.

Overraskende udskiftning

Han er en smule overrasket over, at det er Nadia Offendal - og ikke Lotte Grigel - der glider ud af truppen. Offendal var med i den første trup på 14 spillere, som landstræneren præsenterede, mens Grigel siden blev efterudtaget.

- Jeg synes, det er overraskende. Det modstrider udtagelsen. Jeg har dog noteret mig, at Grigel har været foretrukket. Træningerne må have vist, at udtagelsen af Offendal var forkert. Jeg tillægger det selvfølgelig betydning, hvem der ikke er med, men i kampen mod Frankrig ser jeg ikke Offendal eller for den sags skyld Grigel have en stor rolle, siger Nyegaard.

- Der er ingen tvivl om, at Grigel er med i kraft af mere erfaring, og fordi det bliver en stor kamp. Hun har i perioder en mulighed for at give angrebet mere sammenhængskraft, men det må alligevel være ekstremt skuffende for Offendal.

Truppen

  • Målvogtere
: Sandra Toft
, Althea Reinhardt
  • Stregspillere
: Stine Bodholt
, Kathrine Heindahl
, Sarah Iversen
  • Fløjspillere
: Trine Østergaard
, Lærke Nolsøe
, Fie Woller
  • Bagspillere
: Kristina Jørgensen
, Anne Mette Hansen, Line Haugsted
, Stine Jørgensen, Lotte Grigel
, Mie Højlund
, Mette Tranborg, Anne Cecilie de la Cour

Opereret i oktober

I oktober blev Stine Jørgensen opereret for en meniskskade, men endte alligevel med at blive klar til slutrunden i Frankrig.

Hun spillede 35 minutter, da Danmark vandt åbningskampen med 30-29 over Sverige, men i de sidste gruppekampe mod Polen og Serbien var hun ude af truppen og sad på tilskuerrækkerne for at passe ekstra godt på knæet.

28-årige Stine Jørgensen er med 132 landskampe den mest rutinerede spiller i den danske trup. Hun har scoret 425 mål.