EM håndbold

- Det er sgu hårdt, siger Helle Thomsen om unfair kampprogram

Der venter mange kampe på få dage for Holland i mellemrunden ved EM, og det er unfair ifølge landstræner Helle Thomsen.

  • Søndag klokken 18: Rumænien 
  • Tirsdag klokken 21: Norge
  • Onsdag klokken 21: Tyskland

Tre kampe på fire dage venter Holland i mellemrunden ved EM og dét på trods af, at Helle Thomsens hold tog førstepladsen i gruppe C.

- Det har i hvert fald ikke været en fordel for os at blive etter, fastslår den 48-årige nordjyde over for TV 2 SPORT, inden hun uddyber:

- Vi ender i et program med tre kampe på fire dage, og det gør de andre hold ikke. Det, synes jeg ikke, er fair. I forhold til skader synes jeg sgu, det er et hårdt program. 

Samme utilfredshed finder man ikke hos den hollandske profil Estavan Polman, der til daglig spiller for Team Esbjerg.

- Det er sådan, det er. Vi kan ikke gøre så meget ved det. Jeg vil hellere spille kamp end at træne, så bare lad det komme, lyder det fra den smilende bagspiller.

Vil forblive ubesejret

Siden Helle Thomsen overtog posten som hollandsk landstræner i 2016, har hun vundet to medaljer. Først blev det EM-sølv i Sverige og siden VM-bronze i Tyskland.

Med sejren i det indledende gruppespil tager Thomsen og tropperne det maksimale antal point med til mellemrunden ved årets EM-slutrunde, men det får ikke danskeren til at love endnu en medalje.

- Det er nogle rigtig stærke hold, vi er oppe imod, og det kan give os nogle stor udfordringer, forklarer Helle Thomsen.

De fire point, de hidtil ubesejrede hollændere har med, får ikke Estavana Polman til at stille sig tilfreds. Hun vil gøre rent bord igen.

- Vi kan godt regne på det, men vi bliver bare nødt til at vinde alle kampene. Så er vi sikre på at gå videre, siger hun.

Hollands første modstander i mellemrunden, Rumænien, har samme vilkår, hvad programmet angår. Ligesom hollænderne spiller de søndag, tirsdag og onsdag.

I den anden mellemrunde spiller Serbien og Rusland tre kampe på fire dage, fordi alle lørdagskampe er blevet udsat som følge af demonstrationer.

Du kan se alle kampe ved EM i Frankrig direkte på TV 2 PLAY.