Landstræner dømmer stjerne ude ved EM - men hun er uenig

På fredagens svenske pressemøde slog landstræner Henrik Signell fast, at forsvarsgeneralen Sabina Jacobsen er færdig ved EM.

Det eneste halve døgn har været fyldt med dårlige nyheder for det svenske landshold.

I slutningen af torsdagens kamp mod Montenegro måtte Bietigheim-spilleren Daniela Gustin bæres fra banen med en knæskade, der koster hende resten af EM. Få minutter senere stod et svensk nederlag på 30-28 klart, hvilket gør det meget vanskeligt for svenskerne at gå videre fra mellemrunden.

På fredagens pressemøde kunne landstræner Henrik Signell så meddele, at EM også er ovre for en af verdens bedste forsvarsspillere, Sabina Jacobsen.

- Løbet er kørt. Hun spiller ikke mere ved EM. Det er en skade, der kræver længere tids ro, siger Signell ifølge Expressen.

Jacobsen slider med en lårskade, som hun pådrog sig i gruppespillet.

Sabina Jacobsen, der flere ganske er blevet nomineret til titlen som verdens bedste forsvarsspiller, er dog ikke enig med landstrænerens dom.

- Det er ikke noget, jeg har diskuteret med Sigge (Henrik Signell, red.). Det er for tidligt at sige. Jeg er ikke blevet undersøgt at det lægestaben endnu. Han har måske misforstået noget, siger Jacobsen ifølge Aftonbladet.

Holdet læge, Hampus Lüning, stemmer i med Jacobsen.

- Det er alt for tidligt at sige. Det må vi tage dag for dag, siger han, men vurderer, at hun næppe bliver klar til lørdagens kamp mod Frankrig.

- Hun var med i startopstillingen mod Montenegro og vi testede hende. Under opvarmningen følte hun, at hun ikke kunne give sig fuldt ud, så vi kom frem til, at hun ikke skulle før, siger han ifølge Handbollskanalen.

Gustin dømt ude

Til gengæld er det sikkert, at Daniela Gustin ikke kommer i aktion mere ved EM.

Bietigheim-spilleren blev sendt af sted i en kontra, hvor hun i høj fart blev tacklet, men scorede. Hun landede forkert ned og fik et vrid i sit højre knæ.

- Vi mistænker en korsbåndsskade. Hun skal i røntgen ved middagstid, og så må vi se, hvad resultatet siger. Men EM er definitivt slut for hendes vedkommende, siger Lüning.

Slem skade til svensk spiller. Video: Anders Masannek Jørgensen

Sverige møder de franske EM-værter lørdag og de olympiske mestre fra Rusland på mandag.