EM håndbold

Norsk stjerne fik besøg af sine børn efter 'mareridtsnederlag'

Den norske stregspiller Heidi Løke fik torsdag besøg af sine to drenge, der har taget turen fra Norge til Frankrig.

Der har ikke været meget at glæde sig over for Norge og Heidi Løke ved EM.

Blot en sejr er det blevet til ved slutrunden, og de norske medier kaldte nederlaget til Rumænien for et mareridt.

Torsdag aften fik Heidi Løke dog endelig lidt at smile af, da sønnerne Oscar og Alexander ankom til den norske EM-lejr.

Mens det er første gang, at Oscar på ét år er med til en slutrunde, er Alexander på 11 år mere rutineret, siger Løke til VG.

- En af grundene til, at jeg bliver ved med at spille, er, at Alexander har været med i alle år. Nu har forbundet gjort det muligt, at jeg også kan have en ung nummer to med også. Så det er rigtig godt.

Heidi Løkes yngste, Oscar, skal bo sammen med sin mor de næste fire dage, mens Alexander ikke skal bo på hotellet i denne omgang. Det norske forbund betaler nemlig kun for børn under to år.

En forgangskvinde

Løke er ikke den første norske kvinde til at have børn med til en slutrunde. I slutningen af 90’erne havde Trine Haltvik også sine to tvillinger med, men fra 99-08 var der ingen norske spillere, der tog deres børn med til slutrunden.

Men det lavede Heidi Løke om på, og derfor føler hun sig også som lidt af en forgangskvinde.

- Der har ikke været så mange, der har gjort det før mig. Der var Trine, men det var ikke over så mange år.

- Forbundet har været fantastiske og Marit Breivik (den daværende landstræner, red.) gjorde det meget let for mig i starten. I dag er der mange, der kommer tilbage på landsholdet, efter de har fået børn. Det er godt. Før var det ikke så normalt.

Børnebesøg på det danske landshold

I øvrigt var der også børnebesøg i den danske lejr torsdag aften. Her havde Anne Cecilie de la Cour, der har fødselsdag lørdag, besøg af sin datter.

Det øjeblik delte hun på det sociale medie instagram.

- Min kæreste, søster og bror har taget min lille datter med ned til Frankrig, så de kunne få lov til at se en kamp og være lidt sammen med mig. På billedet kommer jeg ud til dem efter kampen, og det var dejlig gensynsglæde.

- Det var dejligt. Jeg savner hende rigtig meget. Hun har det rigtig godt, men det var rigtig godt lige at få kysset lidt på hende igen, siger hun til TV 2 SPORT fredag.

Du frygtede lidt på forhånd at skulle være væk, hvordan er erfaringerne nu?

- Man tager en dag af gangen, og som dagene går derhjemme, og hun har det godt, så bliver det også nemmere at være hernede, men jeg glæder mig til at komme hjem og være sammen med hende igen. Så længe hun har det godt, så er det okay at være her. 

Er det også lettere at tabe til Frankrig, når man kommer ud til det smil bagefter?

- Lige da jeg så hende, der tænkte jeg ikke på nederlaget, men hun var også den eneste, der kunne få mig til at smile efter det nederlag. 

Om børnebesøget i den norske lejr kan være med til at lave om på en rædderlig slutrunde for Norge, kan du se i aften klokken 21.00 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, hvor Norge møder Ungarn.