EM håndbold

Mie Højlund drømmer om at blive verdens bedste

Der render en dansk slutrundedebutant rundt med store ambitioner, og hun hedder Mie Højlund.

Stortalentet Mie Højlund er i gang med sin første slutrunde ved EM i Frankrig.

Dette betyder mange nye indtryk, stor opmærksomhed, lige så store oplevelser og vigtigst af alt chancen for at spille mod stjerner og nationer på højeste niveau.

- Mit mål er lige nu at udvikle mig, så meget jeg kan, og at føle, at jeg udvikler mig. Og den følelse har jeg lige nu, og det betyder rigtig meget for mig. Så jeg tager et skridt ad gangen, siger Mie Højlund til TV 2 SPORT.

Til daglig spiller den 21-årige bagspiller for et af Danmarks bedste hold, storsatsende Odense Håndbold, som har sendt hele syv danske spillere af sted til EM i Frankrig.

Mange drømmer om at blive den bedste i verden, og det drømmer jeg også om

Mie Højlund

Både i 2016 og 2017 takkede Mie Højlund nej til landstræner Klavs Bruun Jørgensen, da han havde i sinde at give hende slutrundedebut. Første gang grundet ting uden for banen og senest på grund af problemer med skulderen. Tredje gang var der ingen tvivl hos østjyden, som ser frem til et langt og tæt forhold med den danske landsholdstrøje.

- Mit mål er lige nu at blive mere etableret på landsholdet og få nogle flere slutrunder, siger hun.

Høje ambitioner og store drømme

Skulderen, som længe har drillet og var årsagen til VM-afbuddet sidste år, har det bedre, selvom hun inden kampe og til træning varmer op med et skulderbind. Mie Højlund skal da også passe på sig selv, for hvis hun fortsætter sin udvikling, kommer der fremover til at hvile et tungt ansvar på hendes skuldre både på klubplan og for landsholdet.

- Jeg drømmer om at blive den bedste version af mig selv. Rigtig mange drømmer om at blive den bedste i verden, og det drømmer jeg også om, siger hun uden tøven i stemmen.

Hendes håndboldkarriere er stadig i sit tidlige stadie. Hun er allerede blevet kåret som årets ligatalent to gange og fik landsholdsdebut som 18-årig.

TV 2 SPORT besøgte Mie Højlund i marts sidste år til en snak om det svære afbud til EM 2016. Se indslaget her:

Mie Højlunds svære valg. Indslag lavet til Golden League i Frankrig.

På klubplan er den kortsigtede målsætning at blive dansk mester med Odense Håndbold, som hun skiftede til sidste år efter at være slået igennem i Randers. De langsigtede ambitioner er heller ikke til at tage fejl af.

- Udlandet er et helt sikkert en drøm. Min følelse er, at det stadig er lidt for tidligt nu, og at jeg godt kan nå at udvikle mig rigtig meget, inden jeg tager det store skridt, siger Mie Højlund.

Fik perfekt start på EM

Sidste fredag indledte det danske landshold sin EM-kampagne med en kamp mod naboerne fra Sverige. Det blev en sand neglebider, som Danmark i sidste ende vandt med en enkelt scoring.

Dette takket være blandt andre slutrundedebutanten Mie Højlund, som Klavs Bruun Jørgensen sendte på banen, da hans hold fik lidt af en mareridtsstart på kampen. Herfra tog Odense-spilleren over, gjorde banen til sit domæne og begejstrede sine omgivelser.

- Hun kom farende ind efter Danmarks dårlige start. Hun tog kampen i egen hånd og ejede kampen. Nej, hvor spillede hun godt. Hun skød ikke bare godt, men hun havde også øje for sine medspillere, hvilket fire assists også vidner om. Det var en super flot præstation, skrev Bent Nyegaard om hendes kamp i sin karakterbog, hvor han kvitterede med et femtal.

TV 2 SPORTs håndboldekspert var ikke den eneste, der var begejstret over den kvikke bagspillers kamp.

- Ej, men det er jo fantastisk. Hun er så stærk i mand-mod-mand, og hun kører bare på. Det er lige, som det skal gøres. Det er så stærkt, lød det fra landsholdskollega Anne Mette Hansen.

- Jeg håber da, I kan se, hvorfor jeg gerne ville have hende med ved de sidste to slutrunder, sagde landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Kampen mod Sverige er efter yderligere tre kampe fortsat Mie Højlunds bedste.

- Jeg synes, min egen præstation er lidt op og ned hele tiden, siger Mie Højlund og uddyber:

- Jeg fik en god start mod Sverige, men har haft lidt svært ved at finde timing og tempo i det hele. Og så synes jeg, at jeg har haft nogle 'stolpe-ud-kampe' de seneste to kampe. Men jeg prøver ikke at lade det påvirke mit humør alt for meget, for jeg er virkelig glad for at være her og glad for truppen, siger hun.

På mandag spiller Mie Højlund sin 18. landskamp, når Danmark møder Rusland i den vigtige mellemrundekamp.

Kampen begynder klokken 18 og kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.