EM håndbold

Norsk træner fnyste efter storsejr: - Kan ikke være fire steder på én gang

Thorir Hergeirsson vrissede af en official efter Norges kamp fredag aften, da han blev hevet i mixedzone kort efter opgøret.

Den norske landstræner var en smule frustreret efter Norges kamp fredag aften, selvom de hentede en overbevisende sejr på 38-25 over Ungarn.

Thorir Hergeirsson blev nemlig gelejdet ned i mixedzone umiddelbart efter kampen, hvor journalisterne stod klar til at stille spørgsmål. Men det passede ikke den norske træner. Fra den norske lejr lyder det, at der normalt først bliver givet et interview live på tv. Dernæst går de i omklædningsrummet, inden trænerne og spillerne så går i mixedzone.

Denne rutine blev dog ikke fulgt fredag aften, og det irriterede den norske landstræner.

- Jeg er håndboldtræner. Jeg er ikke træner for journalisterne, fnyste han ad en official, da han stod nede i mixedzone.

Lørdag havde spillerne fået fri, men Thorir Hergeirsson måtte endnu engang stille sig op foran pressen. Denne gang var han dog mere rolig, da han satte ord på situationen aftenen forinden.

- Det var overraskende, så firkantede reglerne var, omkring hvor vi skulle opholde os. Jeg oplevede, at jeg skulle være fire steder på én gang, og det kan jeg ikke. Jeg kan kun været ét sted, forklarede landstræneren til de fremmødte journalister.

Der bliver stadig mindre tid til træning og til sport

Thorir Hergeirsson, norsk landstræner

Svingende turnering

Det norske landsholds EM-turnering har indtil videre været en lang bølgegang.

Først tabte de norske kvinder til Tyskland, så hentede de en sejr over Tjekkiet, tabte derefter med 23-31 til Rumænien, inden de fredag aften hentede deres første sejr i mellemrunden på 38-25 over Ungarn.

Men det er ikke kun selve resultaterne, som ikke ligefrem har forløbet gnidningsfrit.

De norske EM-spillere følte sig forfulgt i første kamp, da de ikke måtte juble, de har klaget over billeder fra timeouts, og så var det den norske landstræner, der var utilfreds med hele pressearbejdet efter kampen.

TV 2 SPORTs holdboldekspert Bent Nyegaard kan sagtens forstå, at små ting kan blive et irritationsmoment, når tingene ikke fungerer. Dog kan han godt forstå, at Thorir Hergeirsson har brug for at sige fra.

- Jeg tror, at i takt med, at man bliver presset, bliver man lidt mere opmærksomme på tingene omkring dig, fordi det ikke lige kører i smør og olie, forklarer Bent Nyegaard.

- Men jeg tror egentlig, at det har noget at gøre med, at han skal gå igennem mixedzoned og sidde til et pressemøde, hvor der sidder meget få journalister. Jeg synes, at der skal være pressemøder efter kampen, hvis der er nogle, der møder op.

- Der er jo næsten ingen, der møder op til de presseseancer, som EHF arrangerer. På en eller anden måde skal det fungere anderledes. Jeg kan godt forstå, at trænerne er irriterede over, at de skal bruge så meget tid på så lidt.

Og Hergeirsson mener også, at det er vigtigt at tale om, da der er ved at komme en kedelig tendens.

- Det er sikkert mange, som siger, at det bare er sådan, som det er. At det må jeg finde mig i. Ja, det er muligt. Men jeg mener, at jeg må tage diskussionen nu. Der bliver stadig mindre tid til træning og til sport, da vi skal finde tid til alt muligt andet.

- Vi må diskutere dette nu, så vi ikke forringer det sportslige produkt.

Norge spiller først sin næste kamp tirsdag mod Holland. Se kampen på TV 2 SPORT.